Zavřít reklamu

Bezpečnost je důležitá jak na internetu, tak samozřejmě i v realitě. Bohužel, dnešní svět je plný krádeží a zločinců, na které jsme často prostě a jednoduše krátcí. Co jiného by nám tedy v dopadení zlodějíčků mohlo pomoci více, než moderní technologie? V dnešní recenzi se podíváme na bezpečnostní IP kameru Evolveo Securix, pomocí které už se nikdy nebudete muset bát, že byste případného zločince nenašli. Když jsem v minulé větě zmínil pojem bezpečnostní kamera, tak si asi představíte obyčejnou kamerku, která prostě a jednoduše nahrává záznam. V tomto případě ale nedostanete pouze kameru, nýbrž však nespočet dalších bezpečnostních prvků, které můžete využít. O tom ale později. Pojďme se tedy společně v rámci této recenze podívat na bezpečnostní systém Evolveo Securix.

Specifikace vás nadchnou

Jak už ot u mých recenzí bývá zvykem, tak se hned na začátku podíváme na specifikace, vlastnosti a přednosti recenzovaného produktu. V případě bezpečnostní kamery Evolveo Securix můžu zmínit například kvalitní obraz s HD rozlišením, díky čemuž si budete vždy jistí, že zločince rozpoznáte. Všude na internetu se objevují záznamy z bezpečnostních kamer, které jsou paradoxně ve 21. století rozmazané a mnohdy nám přijde, že jsou pořízené bramborou (označení pro starý telefon), který jako první na světě dostal fotoaparát. To se vám ale v tomto případě rozhodně nestane. Kamera sama o sobě má opravdu široké pole záběru, jelikož dokáže hýbat se svou čočkou – a to jak doleva a doprava, tak i nahoru a dolů. Na zadní straně se poté nachází dohromady tři konektory. První slouží pro napájení kamery, druhý pro připojení externí antény (mimo jiné součásti balení), třetí poté slouží pro připojení do sítě. Evolveo Securix lze však mnohem jednodušeji připojit k Wi-Fi, než abyste k ní tahali síťový kabel. Na boční straně kamery ještě najdete slot pro microSD kartu, na kterou se bude nahrávat pořízený záznam.

V balení najdete více, než jen kameru

Balení bezpečnostního systému Evolveo Securix je více, než štědré. Hned po otevření krabice si můžete všimnout, že samotná kamera zabírá asi jen polovinu celé plochy. Ve druhé polovině najdete dva stojany, díky kterým můžete kameru umístit na zeď. Každý jeden stojan je speciální něčím jiným, na vás tak je, který z nich využijete. Součástí stojanů jsou také hmoždinky a šroubky, které můžete při instalaci využít. Poté se v balení nachází bezdrátové čidlo pohybu a čidlo pro otevření oken, či dveří. Dále se v balení nachází dvě klíčenky, pomocí kterých můžete při odchodu z místnosti nastavit pohotovostní režim, anebo naopak můžete systém úplně vypnout. Třetí tlačítko slouží jakožto SOS, pomocí kterého můžete kdykoliv spustit alarm, pokud je kamera v neaktivním režimu. Jako poslední věc v balení najdete externí Wi-Fi anténu, kterou můžete využít pro rozšíření signálu. Samozřejmě ještě nesmíme zapomenout na návod v papírové formě, ve kterém se nachází veškeré informace ohledně propojení kamery s telefonem, apod. Všechny tyto informace si však ale ještě řekneme.

Přídavné moduly ke kameře

Jak už jsem výše zmínil, tak se v balení systému nachází dva přídavné moduly ke kameře. Konkrétně se jedná o čidlo pohybu a o čidlo, které detekuje otevření okna, anebo dveří. První jmenovaný senzor, tedy senzor pohybu, pomáhá odhalit pohyb ve vyhrazené oblasti, na kterou čidlo nasměrujete. Vizuální dosah senzoru je 8-12 metrů, samotný senzor poté můžete umístit až 100 metrů od kamery. Jedno čidlo pohybu už je součástí balení, avšak pokud to budete vyžadovat, můžete si klidně zakoupit další. Bezdrátový senzor otevření oken či dveří se ozve tehdy, když se zjistí otevření – konkrétně když se magnet od čidla vzdálí na více, než 2 centimetry. V tomto případě dokáže senzor fungovat až 80 metrů od kamery. Opět platí fakt, že si můžete i tento senzor dokoupit. Dohromady může být ke kameře připojeno až 64 dalších modulů, což je dle mého názoru úctyhodné číslo. Dalšími moduly tak můžete zajistit 100% bezpečnost vašeho domu, kanceláře, či jiného objektu.

evolveo_securix_moduly2

Sledujte záznam z pohodlí vašeho telefonu

Abyste mohli vaši kameru vůbec používat, respektive abyste ji mohli ovládat prostřednictvím vašeho chytrého telefonu, tak budete potřebovat aplikaci s názvem Yoosee, kterou stáhnete v App Storu (v případě Androidu v Google Play). Po instalaci už stačí kameru jednoduše přidat. Klikněte na modré plusko pro přidání kamery, a poté zvolte možnost Přidat nové zařízení. V novém okně zvolte možnost Smartlink. Zde poté zadejte heslo k vaší Wi-Fi síti. Důležité upozornění: pokud máte novější router a vysíláte si bezdrátový internet jak v pásmu 2,4 GHz, tak i v pásmu 5 GHz, tak berte na vědomí, že kamera neumí s 5 GHz pásmem pracovat. Proto budete muset využít Wi-Fi sítě, která běží v pásmu 2,4 GHz. Jakmile budete připojeni, tak se přesvědčte, že kamera vydává zvuk. Pokud ne, tak ji pomocí otvoru na spodní straně resetujte. Po zapnutí kamera vydává zvuk po dobu 3 minut, během kterých musíte provést párování. Poté stačí kliknout na tlačítko Slyšíte zvukový signál. Poté přichází na řadu samotné párování. Zvolte možnost pro přehrání zvukového signálu, telefon poté namiřte směrem ke kameře a vyčkejte, dokud se nespojí. Po několika sekundách dojde k připojování a konfiguraci. Pak už si jen stačí kameru pojmenovat a je hotovo.

Níže se můžete podívat na záznam z videokamery, který byl pořízen ve večerních hodinách při lehkém umělém osvětlení. I přesto, že v pokoji nebylo hodně světla, si dle mého názoru kamera vede naprosto skvěle.

Přidání senzorů ke kameře

Jakmile máte nastavenou kameru, tak už si k ní jen stačí přidat senzory. Bohužel, aplikace Yoosee je sice v češtině, ale bohužel v ne příliš kvalitní. Některé slovní spojení tedy nedávají smysl, například v přidávání senzorů. Pokud se rozhodnete pro přidání senzorů, například těch přibalených, tak je postup velmi jednoduchý. Stačí kliknout na ozubené kolečko u kamery, pomocí kterého se přesunete do Nastavení. Zde poté zvolte možnost Nastavení stisknutí, kde poté klikněte na možnost Přidat senzor. Poté váš senzor zapněte, dejte jej k blízkosti kamery a klikněte na plusko pro přidání senzoru. Poté dojde k automatickému přidání senzoru. Po přidání vám doporučuji, abyste si senzory řádně pojmenovali.

Poplach, poplach!

Jakmile máte všechno nastaveno, tak už nezbývá nic jiného, než aktivovat mód Venku. Pomocí tohoto tlačítka dáte kameře vědět, že už doma nikdo není a má začít s hlídáním. V případě, že máte nakonfigurovanou i chytrou klíčenku, tak můžete mód Venku, anebo Doma, nastavit pomocí tlačítek. Pokud nedejbože dojde k poplachu, tak se o tom dozvíte pomocí notifikace na vašem telefonu. V případě, že máte senzory správně pojmenované, tak se vám dokonce i zobrazí, který senzor zaznamenal neočekávanou aktivitu. Vy se poté můžete rozhodnout, jak budete konat. Můžete buď spustit alarm, anebo upozornění ignorovat. Tak jako tak si při každém poplachu můžete zobrazit živý přenos z kamery, abyste si byli 100% jistí, že se doma nic neděje… no a nebo děje. V tomto případě už se musíte jen modlit, že alarm zločince urychleně odláká.

evolveo_securix_foto_prod

Závěr

Doufám, že jsem prostřednictvím této recenze shrnul ty nejdůležitější vlastnosti a funkce, které bezpečnostní systém Evolveo Securix nabízí. Samozřejmě je zde mnoho více, co všechno si můžete na kameře nastavit, například různé módy, či například citlivost senzorů. Zkrátka a jednoduše, pokud hledáte cenově dostupné bezpečnostní řešení, tak vám mohu Evolveo Securix jen a jen nabídnout. V základním balíčku dostanete mimo kamery také dva senzory, které si můžete ihned nainstalovat. Pokud byste potřebovali nějaké senzory navíc, tak si je samozřejmě můžete dokoupit – dohromady jich ke kameře můžete mít připojených až 64. Uživatelské prostředí aplikace Yoosee je velice jednoduché, a i když v něm lehce pokulhává český jazyk, tak se nejedná o nic, co by se nedalo zvládnout. Pokud hledáte bezpečnostní řešení například pro váš dům, byt, či kancelář, tak vám mohu Evolveo Securix s chladnou hlavou jen a jen doporučit.

evolveo_Securix_fb

Dnes nejčtenější

.