Zavřít reklamu

Představení nového iPodu touch nebylo jedinou věcí, kterou Apple tento týden provedl v tichosti. Dočkali jsme se totiž i navýšení limitu pro stahování aplikací z iOS App Store přes mobilní data, který povyrostl ze 150 MB na slušných 200 MB. Díky tomu tak budete nyní schopni přes mobilní data stáhnout o poznání větší množství her a aplikací bez jakýchkoliv komplikací. 

Pamatujete si ještě na App Store z iOS 10? Z toho jsme mohli stahovat na datech jen 100 MB: 

K zavedení datového limitu pro stahování aplikací z App Storu se Apple v minulosti odhodlal z jednoduchého důvodu – jedná se o opatření proti náhodnému stahování velkých aplikací, které by zruinovalo datové limity některých uživatelů. Faktem však je, že nyní je za toto opatření spíše terčem kritiky, jelikož se dá považovat do značné míry za velmi omezující a to zejména pro ty uživatele, kteří se těší neomezenému internetu v mobilu. Nejen ti by mnohem radši v App Storu viděli možnost pro pokračování stahování na datech i pro aplikace větší než 200 MB. Nic takového ale zatím Apple neimplementoval. 

Nutno podotknout, že ještě nedávno bylo stahování aplikací na mobilních datech ještě nehostinnější. Až v září roku 2017 totiž Apple zvýšil svůj datový limit pro App Store ze 100 MB na 150 MB, další rok a půl pak trvalo navýšení na 200 MB. Snad se tedy v budoucnu dočkáme úplného zrušení tohoto kontroverzního opatření či minimálně jeho přepracování, které by umožňovalo využívat mobilní data daleko efektivněji. Už nyní však existují způsoby, jak limit obejít, byť nejsou tak uživatelsky přívětivé, jako například pouhé odsouhlasení upozornění na displeji iPhonu. O jednom z nich se dočtete zde. 

data app store
data app store

Dnes nejčtenější

.