Zavřít reklamu

Startupy kupuje Apple v posledních měsících s trochou nadsázky jako na běžícím páse. Ostatně, i sám Tim Cook v nedávném rozhovoru přiznal, že jeho společnost pod svá křídla příjme každých pár týdnů nový zajímavý startup, ze kterého může Apple v budoucnu těžit. Námluvy se však kalifornskému gigantu vždy nevydaří. 

Koncem loňského roku se začal Apple zajímat o velmi zajímavý startup Leap Motion zaměřující se na virtuální realitu, který měl chtít podle některých spekulací využít pro své chytré brýle. Jeho majitelům za něj měl tehdy nabízet velmi slušných 50 milionů dolarů, což mělo být podle dostupných informací téměř dvakrát víc, než byla skutečná hodnota tohoto startupu. Jeden by si tak myslel, že díky částce byla takřka okamžitě ruka v rukávu a Leap Motion, jehož technologie byly ve světě přijímány mezi odborníky vcelku kladně, se pod křídly Applu octne. Opak je však pravdou. Na světlo světa se nyní dostaly informace o tom, že startup nakonec odkoupila britská firma UltraHaptics a to za “pouhých” 30 milionů dolarů, což je mimochodem desetkrát méně, než na kolik byla ceněna v roce 2013. 

Odmítnutí Applu mělo podle dostupných informací probíhat vskutku netradičně. Jablečná společnost poslala vedení startupu hned dvě nabídky, přičemž u druhé už dokonce přichystala potřebné dokumenty pro prodej. Jeden ze spoluzakladatelů startupu však při schůzce s představiteli Applu údajně řekl, že kalifornský gigant již není inovativní a dokonce jej označil za “ďábla”, čímž veškeré plány na prodej absolutně zabil. A právě tento “anti-applista” se nyní i se svou společností přesouvá pod křídla UltraHaptics. Zda o něm a jeho startupu bude v budoucnu ještě někdy slyšet ukáže až čas. Je však pravděpodobné, že pod křídly Applu by měl šanci na úspěch vyšší. 

Apple Store logo FB

Dnes nejčtenější

.