Zavřít reklamu

Google v poslední době velmi sází na své mapy a neustále se je snaží vylepšovat a přidávat nové funkce. Například nedávno jsme se dozvěděli, že konečně už brzy do Google Maps dorazí funkce upozorňování na rychlostní radary na trase. Dnešní novinka se netýká cestování, ale jídla.

Mapy od Googlu už zhruba před měsícem začaly vylepšovat stránky jednotlivých restaurací, bister, fast foodů i všech ostatních stravovacích podniků. Ty tak mohou aktuálně mít v mapách už poměrně rozsáhlou stránku s vlastními informacemi. Jednou z možností je i přidání menu s nabídkou jídel, což však nevyužívají všechny podniky. Google Maps se to rozhodl napravit a pomocí zákazníků se tak u každé restaurace sestavuje neoficiální menu. To je složeno z fotografií a také následných recenzí, čímž má být docíleno toho, aby se zobrazovaly pouze ty nejlepší pokrmy. Tato funkce však nyní zajde ještě dál.

Mapy od Googlu totiž nově využívají umělou inteligenci k tomu, aby se zobrazovaly uživatelům ty nejlepší jídla přímo jim na míru. AI bude využívat machine learning a učit se, která jídla zde zákazníci nejčastěji objednávají, fotí a následně hodnotí. Pro uživatele to znamená jediné – stačí vyhledat restauraci s trochu scrollovat níže. Zde už najde seznam nejoblíbenějších jídel i s fotkami, popisem a recenzemi. Z Google Maps se tak stává opravdu všestranný pomocník, kterého nevyužijeme pouze pro najití trasy, ale i k vyhledání restaurace, vybrání jídla a mnoho dalšího. Jakou funkci byste v mapách ještě uvítali vy?

Google Maps

Dnes nejčtenější

.