Zavřít reklamu

O situaci v Číně je ve spojitosti s Applem v poslední době slyšet skutečně hodně. Může za to především obchodní válka, kterou s touto zemí rozpoutal americký prezident Donald Trump, i bojkot Huaweie americkými firmami. Právě kvůli těmto problémům začíná čím dál více Číňanů dávat od produktů s logem nakousnutého jablka ruce pryč jako jakýsi důkaz nespokojenosti se situací a vyjádření podpory své zemi, což by mohl být pro Apple v konečném důsledku opravdu obrovský problém. Na základě svých analýz jsou o tom přesvědčeni alespoň analytici z Citi. 

Zachrání Apple v Číně nové iPhony?:

V minulých týdnech jsme od některých analytických společností slyšeli o obavách z toho, že začne čínská vláda Apple bojkotovat a de facto jej tak v zemi zařízne, stejně jako to udělalo USA s Huawei. Podle analytiků z Citi je však pravděpodobné, že se Apple dostane do velkých problémů i bez jakéhokoliv zásahu čínské vlády. Čína totiž ještě donedávna ročně skoupila zhruba 18 % všech prodaných Apple produktů. Kvůli nynější nechuti Číňanů k tomuto výrobci však analytici očekávají, že se prodeje smrsknou na polovinu, což by byl vzhledem k obrovským objemům prodaných produktů citelný propad. I proto analyitci očekávají, že se kvůli nynější napjaté situaci opět výrazně propadnou prodeje iPhonů. Posílit by naopak měl v Číně domácí Huawei a jihokorejský Samsung, na který budou údajně uživatelé Huawei “migrovat” kvůli nepodpoře Huawei od Googlu. 

Rozhodně se tedy nedá říci, že zaříznutí společnosti Huawei a Trumpova obchodní válka s Čínou hraje Applu jakkoliv do karet, jak si mnozí jablíčkáři ještě nedávno bláhově mysleli. Kalifornský gigant totiž na tuto situaci naopak zřejmě nepěkně doplatí, což nám ostatně nejspíš potvrdí i finanční výsledky za 2. čtvrtletí letošního roku, od jejichž oznámení nás už tolik času nedělí. Ze špatné situace může sice Apple vyklouznout představením revolučních produktů, kterými svět opět poblázní, avšak alespoň podle všech dostupných informací se ničeho takového minimálně pro letošek nedočkáme. 

Apple China

Dnes nejčtenější

.