Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jste se mohli na našem magazínu dočíst o pokračujících pracích Applu na vylepšení jeho Apple Maps a to konkrétně v Kanadě. Dnes se na internetu objevily fotky zachycující automobil Applu sbírající data pro Maps pro změnu v Itálii. Zajímavé přitom je, že o vyslání aut v Itálie se Apple vůbec nevyjádřil, přestože o Kanadě oficiálně informoval. 

Na těchto autech Apple testuje své samořiditelné systémy: 

Automobil Applu, který na první pohled poznáte podle výrazných senzorů a kamer umístěných na jeho střeše a log Applu nalepených kdekoliv jeho těle, byl spatřen konkrétně v Roseto degli Abruzzi – tedy v přímořském letovisku, které leží mezi San Benedetto del Tronto a Pescarou. Apple tak může teoreticky před létem mapovat právě tyto turisticky vyhledávané lokality, aby nedělaly při při letních dovolených jablíčkářům využívajícím Apple Maps problémy. S problémem se však paradoxně potýkal v Roseto degli Abruzzi i samotný Apple. Italský portál CityRumors.ti totiž tvrdí, že v něm jablečný automobil zastavil zřejmě kvůli technickým problémům se senzory, které byli řidič a spolujezdec nuceni na místě opravit. Zřejmě se však nejednalo o nic závažného. 

Takto auto vypadá: 

31272-52087-index18-653x367-l

Sběr dat pro zlepšení Apple Maps probíhá zpravidla tak, že automobily stráví v předem určené oblasti zhruba tři měsíce, za kterou jí projedou křížem krážem. Data, která získají, jsou pak na konci jejich sběru zaznamenána do Map, který začnou zpravidla ukazovat daleko větší detaily, než tomu bylo před průzkumem. Tento sběr dat Apple praktikuje už od roku 2015 a to konkrétně v USA, Chorvatsku, Francii, Irsku, Itálii, Japonsku, Portugalsku, na Slovinsku, ve Švédsku, Velké Británii a nově i Kanadě. Do jakých dalších zemí Apple svá auta vyšle je zatím tajné. 

mapy ipad

Dnes nejčtenější

.