Zavřít reklamu

V poslední době se Apple potýká s nemalým problémem, jelikož prodeje jeho iPhonu neustále klesají. Přestože to může signalizovat temné časy pro kalifornského giganta, jablečná společnost má stále jedno ukryté eso v rukávu. Již dlouhé roky se totiž vedou spekulace o tom, že by Apple mohl přijít s chytrými brýlemi pro rozšířenou realitu.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Takovéhoto produktu bychom se mohli dočkat nejdříve v příštím roce a rozhodně by se od něj dal očekávat úspěch. Společnost Digi-Capital totiž právě provedla průzkum, v kterém se zjistilo, že právě takovéto brýle s logem nakousnutého jablka mají mezi lidmi obrovskou popularitu – a to ani neexistují. Respondenti totiž měli napsat výrobce, kteří produkují nějaké brýle nebo headsety pro rozšířenou realitu, přičemž Apple se umístil na krásném třetím místě. První místo si samozřejmě odnesl Microsoft se svým HoloLens a o druhé se zasloužil produkt společnosti Magic Leap. Ale kde je Google? Ačkoliv tento vyhledávací gigant již v minulosti vydal své vlastní Google Glass Enterprise Edition, ve výsledcích se umístil až na čtvrtém místě. Účastníci průzkumu měli možnost vybrat více výrobců, přičemž z 776 respondentů napsalo 77 procent HoloLens, 67 procent Magic Leap, 43 procent Apple Glasses a 35 procent Google Glass Enterprise Edition.

Problémy chytrých brýlí

Největší problém chytrých brýlí přesně opisuje příhoda z dubna roku 2014, kdy Google představil svůj projekt Glass. Google tenkrát představil své brýle prostřednictvím videa, na což ihned zareagovalo například několik barů, které chytré brýle zkrátka zakázali. Jeden jejich vlastník byl dokonce doslova vytažen z kina federálními agenty. Následně jej údajně obklíčilo 10 policistů a po dlouhou dobu jej vyslýchali. Posléze se však vysvětlilo, že se nejednalo pouze o chytré brýle, ale zároveň byly taktéž dioptrické a bez nich by tento muž na film zkrátka neviděl. Před vstupem do kina si dokonce vypnul internetové připojení, aby se vyvaroval jakýmkoliv problémům.

Zdali Apple někdy skutečně vydá produkt s názvem Apple Glass je prozatím nejasné. Podle veleuznávaného analytika Ming-Chi Kua bychom se jich někdy mohli dočkat, avšak první generace nebude schopná pracovat nezávisle a budeme pro ni potřebovat iPhone. Podrobnějších informací ohledně data nebo ceny jsme se však doposud nedočkali.

apple-ar-headset-fb

Dnes nejčtenější

.