Zavřít reklamu

Spotlight používá asi většina z vás na Macu. Věděli jste však, že podobná funkce se stejným názvem se nachází i v iOS? Spotlight je jednoduše řečeno jakýsi Google uvnitř vašeho iPhonu, potažmo Macu. Jednoduše do něj napíšete, co hledáte, a ten vám zobrazí všechny relevantní výsledky ze všech aplikací. Občas se však může v iOS stát, že se zobrazí výsledky z aplikací, které spíše jen překáží. Často se jedná například o výsledky z nějaké hry, anebo aplikace, kterou použijete jen párkrát za měsíc. Pojďme se společně podívat na to, jak jednoduše můžete ze Spotlightu vyloučit aplikaci, která se nemá ve výsledcích zobrazovat.

Jak vyloučit aplikaci z vyhledávání Spotlight v iOS

Na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či na iPadu, otevřete nativní aplikaci Nastavení. Zde poté sjeďte níže a rozklikněte kolonku s názvem Siri a hledání. Po rozkliknutí této sekce už jen stačí sjet níže, kde se nachází všechny aplikace nainstalované ve vašem zařízení. Najděte si tedy v seznamu aplikaci, kterou chcete vyloučit z vyhledávání Spotlight, a poté ji rozklikněte. Poté už jen pomocí přepínače deaktivujte funkci Siri a návrhy. Po deaktivaci této funkce se zobrazí další možnost Zobrazovat aplikaci, kterou taktéž deaktivujte.

Spotlight asi hodně uživatelů v iOS nevyužívá, což je dle mého názorů veliká škoda. Osobně jsem se taky řadil mezi ty uživatele, kteří Spotlight v iOS nevyužívali. Poté jsem si jej ale vyzkoušel a zjistil jsem, že dokáže velmi urychlit práci na mém iPhonu. Pokud Spotlight v iOS nevyužíváte, tak byste mu dle mého názoru měli dát alespoň šanci.

lsa_spotlight_fb

Dnes nejčtenější

.