Zavřít reklamu

Přípravy na příchod nových iPhonů ze strany Applu pomalu zintenzivňují. Stejně jako každý rok, i letos totiž začíná pozvolna utlumovat výrobu svých starších modelů, v čemž by měl čím dál intenzivněji pokračovat až do konce třetího čtvrtletí letošního roku. Vyplývá to alespoň ze zjištění analytiků z Rosenblatt Securities. 

Útlum výroby iPhonů v letních měsících je zcela standardní jev, který se každoročně opakuje. Na druhou stranu, v uplynulých měsících jsme již několikrát slyšeli o tom, ž kvůli mizerným prodejům Apple výrobu snižuje a tudíž se někteří analytici domnívali, že by v létě teoreticky již s žádným útlumem přijít nemusel. Zdá se však, že snižování výroby ze začátku roku nebylo tak velké, jak mnohé zdroje tvrdily a Apple tak nyní přeci jen výrobu upravit musí. Přesná výrobní čísla však bohužel k dispozici nejsou.

Kromě zpráv o útlumu výroby tvrdí analytici i to, že by se letos měl Apple po dvou letech konečně vyvarovat jakéhokoliv prodejního zpoždění, které doprovázelo prodeje iPhonů X a vloni XR. Na vině měly být problémy s výrobou některých komponentů, které dodavateli dodali v mnohem menším množství či později, než původně měli. Letos by však měla být situace zcela jiná a ke zpoždění by i díky tomu, že nemají dorazit žádné revoluční novinky složité na výrobu, nemělo dojít. Všechny tři iPhony by tak měly na pulty obchodů dorazit současně a to zhruba dva týdny po jejich představení. Jelikož se však jedná o první takovou zprávu, je potřeba jí brát zatím s rezervou. Ani u iPhonů XR jsme totiž ještě pár měsíců před jejich představením neočekávali, že se oproti modelům XS tak výrazně opozdí. 

Někteří utlumují, jiní navyšují 

Zatímco Apple začal výrobu tlumit, jihokorejský Samsung naopak produkci svých smartphonů podle analytiků navyšuje. Do karet mu totiž hraje špatná situace konkurenčního Huaweie, nad který by alespoň podle Samsungu mohli mnozí uživatelé zanevřít a raději přejít ke konkurenci. A jelikož je právě on vládcem Androidích smartphonů, počítá, že mnoho uživatelů Huawei přejde právě k němu. Výrobu svých smartphonů měl proto zvýšit o deset milionů za čtvrtletí. Zda se tento tah vyplatí či nikoliv ukáže až čas. 

LsA web na iPhone

Dnes nejčtenější

.