Zavřít reklamu

Hongkongský designér jménem Philip Lee tento týden představil svůj nejnovější počin – plyšovou postavičku, která vypadá jako Macintosh od Applu. Plyšák nese název Classicbot Classic Giant Plush a předlohou se mu – samozřejmě kromě klasického Macintoshe – stala Classicbot figurka, kterou Lee vytvořil v minulosti. Lee propůjčil Macintoshi mírně lidský vzhled s končetinami.

Classicbot Classic Giant Plush není zrovna nejlevnější záležitostí – stojí 72 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 1660 korun. Lee si ale dal velmi záležet na propracovaných detailech, kterými se jeho figurky mohou pochlubit. Na postavičce plyšového Macintoshe nechybí slot pro disketu nebo třeba pečlivě vyvedené detaily a podrobnosti na jeho zadní části – všimnout si můžeme například vyšívaných portů.

Zatímco předchozí Classicbot z dílny Philipa Lee disponoval odnímatelnými končetinami, jeho plyšová verze touto vlastností není vybavena. Je ale i navzdory tomu skvěle pohyblivá. Classicbot Giant Plush měří na výšku 48 centimetrů. K dostání je buďto v tradičním šedivém odstínu, nebo v nákladnější, exkluzivní limitované černé variantě za 99 dolarů (v přepočtu zhruba 2290 korun). Postavičky Classicbot lze objednat na webových stránkách, doručení je odhadováno na letošní srpen.

Philip Lee na svých stránkách výslovně uvádí, že plyšové Macintoshe nejsou hračkami, určenými dětem, a že se jedná o sběratelské předměty. Na tvorbě postaviček spolupracovala společnost Dark Label HK, která se specializuje na plyšáky. Philip Lee tvoří plyšové postavičky již nějakou dobu, v polovině května letošního roku se stal finalistou soutěže Designer Toy Awards.

classicbotfrontback

Dnes nejčtenější

.