Zavřít reklamu

V dnešních dobách většina lidí při cestování používá navigaci přímo v telefonu. Ačkoliv máme na výběr ze skutečně široké škály těch nejrůznějších programů, nejčastěji se spoléháme na Google Mapy, Apple Maps, nebo Waze. Poslední zmiňovaná aplikace se od kralujícího produktu z dílny Googlu doposud lišila především tím, že uživatele dokázala upozornit na blížící se radar nebo změnu povolené rychlosti.

Tyto funkce se až doteď v oficiální aplikaci Google Mapy často neobjevovaly, a to i přesto, že Google celou společnost Waze v minulosti odkoupil. Již poměrně dlouho však probíhalo jejich testování a nyní se ze všech koutů světa začínají šířit zprávy o tom, že jsme se konečně dočkali oficiálního zpřístupnění. Podle magazínu AndroidPolice se funkce indikující rychlostní radar právě začíná rozšiřovat například v Austrálii, Brazílii, Bulharsku, Kanadě, České republice, Finsku, Řecku, Maďarsku, Indii, Indonésii, Izraeli, Itálii, Mexiku, Nizozemsku, Portugalsku, Rumunsku, Rusku, Saúdské Arábii, Slovensku, Slovinsku, Jižní Africe, Španělsku, Švédsku, Velké Británii a Spojeným státům americkým. Díky tomu se již i u nás můžeme vydat například na pracovní cestu a sama aplikace nás upozorní v případě, že se na naší plánované trase objeví rychlostní radar. Co se týče druhé zmiňované funkce, tak ta by měla aktuálně přístupná v Dánsku, Polsku, Británii a USA, avšak očekává se, že se každou chvílí rozšíří do celého světa.

Zavedením těchto funkcí si Google určitě polepšil a dostal se tak o další kus před jablečné Apple Maps. Od kalifornského giganta jsme navíc mohli již několikrát slyšet, že vynaloží maximální úsilí při vývoji této jejich aplikace. Prozatím má však navrch Google, a to podstatně o dost. Pokud se vám však zatím novinka v Google Maps nezobrazuje, neděste se. Její rozšiřování totiž může pár dní trvat, jako tomu u podobných služeb bývá zvykem. Pro urychlení doporučujeme aktualizovat na nejnovější verzi aplikace.

google maps iphone

Dnes nejčtenější

.