Zavřít reklamu

Přestože nás od letošní vývojářské konference WWDC dělí posledních pár dní, frekvence úniků, které odhalují novinky přichystané právě na ní, ani zdaleka neslábne. Po včerejším úniku screenshotů z iOS 13 se totiž dnes na světlo světa dostaly i snímky obrazovky nových aplikací Hudba a TV z chystaného macOS 10.15. Stejně jako včera se o ně postaral vývojář Guilherme Rambo, který se může pochlubit zdroji přímo v Applu. 

Aplikace Hudba vznikne na macOS 10.15 díky roztříštění iTunes na samostatné aplikace. Kromě ní se tak dočkáme například i Podcastů, což Apple před pár dny nepřímo potvrdil na svém webovém podcastovém rozhraní. Co se týče designu aplikace Hudba, ten je na první pohled skutečně velmi jednoduchý a horním přehrávacím rozhraním vychází právě z iTunes. V levém sloupci budou uživatelé mít rychlý přístup do Apple Music a do kategorií, které z něj znají, pod sekcí pro Apple Music pak naleznou vlastní knihovnu hudby, kterou budou mít uloženou přímo ve svém Macu. Samozřejmostí je pak možnost tvorby playlistů. Podle Ramba bude možné přes aplikaci Hudba i nadále snadno synchronizovat iPhony či iPady, které se zobrazí v levém sloupci, jako je tomu i nyní v iTunes a stejně jako v iTunes bude fungovat i přesun hudby do nich. Nemusíte se tedy v žádném případě obávat toho, že si budeme na novinku muset přespříliš dlouho zvykat. 

Co se týče aplikace TV, ta se bude designově Hudbě velmi podobat. Zaměřená bude primárně na online obsah, který bude třídit do různých kategorií, nabídne však samozřejmě i sekci pro stažený obsah, ve které nalezneme pravděpodobně zakoupené filmy na iTunes. Kromě levého sloupce pak zajišťuje rychlé procházení a rozřazování obsahu i horní lišta nabízející možnost Sleduj nyní, Filmy, Děti a Knihovna. Obě aplikace se pak samozřejmě dočkaly i vyhledávače, který bude umístěn v jejich pravém horním rohu.

macos_1015_fb

Dnes nejčtenější

.