Zavřít reklamu

Chystáte se například na dovolenou a chcete se ujistit, že je v dané zemi aktivní Apple Pay? Nebo jste ze Slovenska, chcete vycestovat a při té příležitosti si na Apple Watch Series 4 vyzkoušet první EKG? Pokud jste si na jednu z předešlých otázek (a nespočtu dalších) odpověděli kladně, tak jste tady dnes naprosto správně. Jak jistě víte, tak některé funkce, které jablečná společnost v operačním systému iOS nabízí, nejsou dostupné všude. Příkladem může být například právě Apple Pay, které už v Česku nějakou tu dobu funguje, anebo třeba EKG u Apple Watch Series 4, které bylo na našem území zpřístupněno teprve nedávno. Jak tedy jednoduše zjistit, která funkce je v jaké zemi dostupná?

Přehled funkcí aktivních v určitých zemích

Apple pro jednoduchost a přehlednost vytvořil speciální webovou stránku, na které se můžete podívat na přehled zemí, ve kterých je dostupná určitá funkce. Stránka oficiálně nese název iOS Feature Availability, česky přeloženo Dostupnost funkcí v iOS. Dostanete se na ni pomocí tohoto odkazu. Po načtení stránky už si pouze stačí ze seznamu funkcí vybrat tu funkci, která vás zajímá, a kliknout na ni. Po kliknutí vás stránka přesune dále na seznam všech zemí, kde je určitá funkce podporována. Ku příkladu, pokud si chcete ověřit, kde je aktivní funkce Apple Pay, tak klikněte na stejnojmennou možnost. Poté se můžete podívat, kde všude je Apple Pay aktivní.

Dle mého názoru je parádní, že kalifornský gigant tuto stránku vytvořil. Jednoduše totiž pomocí ní můžete zjistit, co a kde podporuje. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby byly všechny funkce povoleny v každé zemi, a tak by tato stránka ztratila smysl. Avšak jak už to bývá, tak se vždy najde nějaké omezení, například od státní organizace, které používání určité funkce ve vybraných státech zakáže.

ios_feature_availability_fb

Dnes nejčtenější

.