Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Viber, jedna z předních komunikačních aplikací na světě, uspořádala mezi svými uživateli anketu, aby zjistila, co je pro ně v digitální komunikaci důležité. Ta se uskutečnila v rámci oficiální komunity Viber Czech Republickterá má vice než 92 tisíc uživatelů. Odpovědi více než 2 200 respondentů ukázaly dva jasné trendy. Pro uživatele v České republice, podobně jako v dalších zemích, které se ankety zúčastnily, je ochrana soukromí a bezpečnost jejich dat při používání komunikačních aplikací, sociálních médií a internetu obecně, stále důležitější. Potvrdilo to 56 % respondentů. Anketa také ukázala, že textové zprávy jsou hlavním způsobem komunikace pro 68 % respondentů, což odpovídá globálnímu trendu upřednostňování psané komunikace nad verbální. Výsledky jsou součástí regionální ankety, kterou Viber zorganizoval v osmi zemích střední a východní Evropy a které se zúčastnilo přes 100 000 uživatelů aplikace. Výsledky na regionální úrovni potvrdily podobný trend ve vztahu k ochraně soukromí a bezpečnosti dat uživatelů, kdy je za nejdůležitější element považuje 70 % ze všech účastníků ankety. Textování se stalo nejpopulárnější formou komunikace ve všech zemích, které zahrnují kromě České republiky také Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko, Maďarsko, Řecko, Slovinsko a Srbsko.

V současné době jsou komunikační aplikace jednou z nejrychleji se rozvíjejících oblastí komunikace. Bezpečnost a ochrana soukromí uživatelských dat jsou pro Viber klíčovým prvkem a generální ředitel Viber Djamel Agaoua toto opět zdůraznil poté, co se objevil případ porušení bezpečnosti u aplikace Whatsapp. Viber má pro všechny konverzace a hovory defaultně nastavené šifrování na obou koncích komunikace a uživatelé si tak mohou být jisti, že jejich soukromé konverzace jsou vždy ochráněné. Viber také žádné informace neukládá na svých servrech, jakmile jsou doručeny adresátům.

Viber Ankety

Kromě ochrany bezpečnosti a soukromí je pro české uživatele aplikace Viber důležitý taky fakt, že aplikace nabízí mnohé možnosti, jak udělat chaty vice dynamické, zábavné a osobní. Oceňují také praktické funkce jako možnost vymazat, upravit nebo přeložit své konverzace. Neustálé vylepšování aplikace je pro Viber, vedle ochrany a bezpečnosti uživatelských dat, další hlavní prioritou.

Jak již bylo zmíněno, 68 % respondentů ankety označilo textování za svůj hlavní způsob komunikace. 21 % z nich má nejraději samolepky, protože podle nich dokáží nejlépe vystihnout emoce a pocity. To také potvrdili účastníci v dalších zemích. Viber samolepky často lokalizuje a tím se stávají relevantní pro to, jak spolu lidé v dané zemi komunikují.

“Každá možnost, jak být v kontaktu s našimi uživateli je pro nás důležitá. Máme komunity pro každý trh v devíti zemích v regionu střední a východní Evropy s celkovým počtem více než 4 miliony lidí. Jejich feedback k našemu produktu a službám je pro nás velmi důležitý. To, že víme, že ochrana soukromí a bezpečnost jsou pro ně důležité nás motivuje k tomu, abychom se těmto tématům ještě vice věnovali. A naši uživatelé tak vědí, že je pro nás jejich zpětná vazba důležitá,” řekla Zarena Kancheva, Marketing a PR ředitelka Rakuten Viber, CEE.

Nejnovější informace o aplikaci Viber jsou pro vás vždy připraveny v oficiální komunitě Viber Czech Republic. Zde se dozvíte novinky o nástrojích v naší aplikace a můžete se také zúčastnit zajímavých anket.

Viber Ankety

Dnes nejčtenější

.