Zavřít reklamu

Apple nás v minulém týdnu překvapil zajímavou a zcela nečekanou novinkou. Představil totiž aktualizovaný MacBook Pro, který se pyšní lepšími procesory značky Intel. To však není tak úplně vše. Pokud se trošku začteme do technických specifikací, zjistíme, že pro problémovou butterfly klávesnici kalifornský gigant použil nový materiál.

Butterfly klávesnice u letošního MacBooku Pro:

V současné době prozatím nikdo pochopitelně nedokáže určit, zdali je tento čtvrtý pokus o moderní laptopovou klávesnici úspěšný a skutečně odolnější. Ačkoliv si na podrobnější informace budeme muset počkat až od samotných uživatelů, již nyní víme, co se konkrétně změnilo. Portál iFixit se totiž rozhodl tento zbrusu nový kousek okamžitě rozebrat a podrobně se podívat na zmiňované změny – pod mikroskopem. Čeho si můžeme všimnout hned na první pohled, je viditelná změna silikonových krytů. Ty Apple uvedl v roce 2018 a měly sloužit jako membrána za účelem snížení hluku při psaní. Spousta lidí s tímto tvrzením však nesouhlasí a tvrdí, že jsou tam pouze proto, aby zabránily vniku nečistot pod klávesu. Loňský MacBook Pro měl tuto membránu poloprůhlednou, avšak nyní je kompletně průhledná a zcela hladká na dotek. Při analýze pod infračerveným světlem redaktoři z iFixit zjistili, že je vyrobena z nylonového polymeru.

Co se v případě klávesnice nadále změnilo je samotný spínač, který reaguje na tlak od uživatele. U toho Apple pravděpodobně přešel buďto na určitou slitinu, nebo jinak tepelně opracoval původní materiál. Klávesnice je zároveň jediným prvkem nového MacBooku, který se dočkal materiálního upgradu. Podle magazínu iFixit jsou totiž ostatní části letošního MacBooku Pro téměř totožné s tím loňským a žádná jiná změna nebyla prozatím zjištěna.

Jak již bylo zmíněno, spolehlivost klávesnice se prokáže až za pár měsíců, a to prostřednictvím zpětné vazby samotných uživatelů. Překvapující však je, že ani samotný Apple jí pravděpodobně až tolik nevěří. Nový MacBook Pro totiž již nyní spadá do programu na výměnu klávesnice.

butterfly klávesnice

Dnes nejčtenější

.