Zavřít reklamu

Bývalá šéfka maloobchodu společnosti Apple Angela Ahrendts poskytla nedávno rozhovor pro agenturu Bloomberg. Řeč přišla například na to, jak hodnotí výsledky svého působení v cupertinské společnosti, na program Today at Apple nebo na budoucnost Apple Stores. Vůbec poprvé od svého odchodu se také Angela Ahrendts vyjádřila ke kritice své  práce.

Angela Ahrendts se v rámci rozhovoru pochlubila například tím, že se jí za dobu svého působení v Applu podařilo stoprocentně splnit všechny stanovené plány a cíle, že že další výsledky její práce na sebe nenechají dlouho čekat. Částečně tím vyvrátila spekulace o tom, že musela svou pozici opustit z důvodu nespokojenosti s její maloobchodní strategií. „Když jsem odcházela, byla míra udržení zákazníka na dlouhodobé výši,“ popřela Angela Ahrendts možnost, že by její strategie mohla zavinit ztrátu zákazníků.

Jednou z hlavních inciativ Angely Ahrendts v Applu bylo zavedení programu Today at Apple. Jednalo se o kulturní a vzdělávací akce, konané v prostorách Apple prodejen, které byly k tomuto účelu zrekonstruované. Angela v rozhovoru popsala, jak se vedení Applu dotázalo zhruba 60 tisíc zaměstnanců po celém světě, co by podle jejich názoru mohla firma udělat pro jejich komunitu. Výsledky tohoto průzkumu stály u zrodu projektu Today at Apple.

Když přišla na řadu otázka stížností na pokles kvality zákaznických služeb v prodejnách Applu, smetla ji Angela rázně ze stolu prohlášením, že taková nařčení nečte a navíc se ani nezakládají na pravdě. Ona sama sice již v Applu nepůsobí, firma se ale v dané oblasti dál řídí strategií, kterou vytvořila. V následujících několika letech budou realizovány projekty, na kterých pracoval Angelin tým, a v plánu je také otevření několika nových Apple Storů.

angela-ahrendts-2

Dnes nejčtenější

.