Zavřít reklamu

Není tomu tak dlouho, co Nintendo oznámilo plánovaný příchod legendární hry Mario Kart na iPhony v podobě závodního titulu Mario Kart Tour. Ten nyní vstoupil do beta testování, na kterém se podílí samotní hráči, kteří se do něj v uplynulých týdnech či měsících zaregistrovali a měli štěstí. Ti jsou sice nabádáni k tomu, aby s okolím nesdíleli screenshoty či videa ze hry, avšak jak to tak bývá, situace je zcela opačná. My se tak díky nim můžeme s předstihem s Mario Kart Tour seznámit. 

Zase ty mikrotransakce

Zřejmě nikoho nepřekvapí, že je ve hře dostupná celá řada postav z franšízy Maria, které jsou, jako ostatně celá hra, nádherně graficky zpracované. Těšit se tak můžete kromě Maria i na Luigiho, princeznu Peach, Daisy, Toadette, Toada, Rosalinu, Waluigiho a další známé postavy. Některé jsou dostupné ihned po startu hry, jiné je naopak potřeba odemknout postupem času za sbírané hvězdy či přes mikrotransakce, kterými je hra prošpikovaná. Podle testerů je bohužel snaha Nintenda donutit hráče k utrácení u této hry o poznání viditelnější než tomu je u jiných titulů z jeho portfolia. Využívat je sice samozřejmě nemusíte, usnadní vám však velmi hru. Nebudete se díky nim muset potýkat například s nedostatkem výdrže, která vás za normálních “bezplatebních” okolností přinutí hru přestat na určitý čas hrát. I Mario Kart Tour tak bude zřejmě trpět jedním z největších nešvarů této herní doby. 

Poměrně zajímavé je, že přestože se jedná o závody, u kterých by jeden čekal spíše hratelnost na šířku, hra je vytvořena na výšku a to ještě navíc vyloženě na ovládání jednou rukou. Své autíčko řídíte velmi jednoduše pohybem palce po spodní části displeje, přičemž kromě řízení máte za úkol i sem tam sebrat nějaký ten předmět okolo vás. Nintendo tak jde ve šlépějích Run verze Maria, která je také orientovaná na výšku. Na škodu to však není ani tam a zřejmě ani zde. 

Multiplayer je peklo

Největší kritika testerů se snáší na zpackaný multiplayer, který podle nich neumožňuje závody přímo proti reálným soupeřům. Hra pro více hráčů totiž údajně funguje tak, že jízdní profily vašich soupeřů řídí samotná hra. Pokud jste se tedy těšili například na to, že si jako parta sednete do obývacího pokoje a rozjedete závod plný emocí a kolizí, zřejmě budete mít smůlu. Jedná se sice zatím jen o beta testování, avšak vzhledem k tomu, že má hra dorazit už v létě, se nezdá příliš pravděpodobné, že by Nintendo chtělo některé její důležité prvky od základu překopávat. 

Přesné datum vydání Mario Kart Tour zatím nemá. Dá se však očekávat, že jej Nintendo oznámí v brzké době a zároveň spustí i možnost “předobjednávky”, která vás upozorní, jakmile hra do App Storu dorazí. Snad tedy bude stát za to a my si u ní užijeme spoustu zábavy i v případě, že nebudeme chtít využívat mikrotransakce. 

mario kart fb

Dnes nejčtenější

.