Zavřít reklamu

Není žádnou novinkou, že do pozvánek na své Keynote Apple velmi rád ukrývá více či méně nápadné náznaky toho, co na dané události můžeme čekat. Skvělým příkladem je filmový odpočet z pozvánky na první letošní Keynote, která se točila právě kolem videoobsahu, či zlatý kruh z pozvánky na představení loňských iPhonů, které si můžeme zakoupit i ve zlaté variantě. Pozornosti a bedlivému zkoumání samozřejmě neunikla ani letošní pozvánka na WWDC. 

Graficky se letošní pozvánka na WWDC vyvedla. Hlavní prim na ní hraje Animoji, tedy vychytávka představení spolu s iPhonem X v září roku 2017, kolem kterého je všelijaké neonové zdobení jak jinak než s motivy iPrvků. Všimnout si v něm můžeme například loga ARKitu, Swiftu, samotného Applu, ikonky sdílení nebo třeba i bublinky pro zprávu či posuvníku pro (de)aktivaci nějakého nastavení. Zdobení jako takové však zřejmě samotnou nápovědou není, jelikož s ním Apple nešetří nikdy. Onou indícií jsou totiž dle názoru mého i spousty přispěvatelů na různých diskuzních fórech po celém světě barvy, do kterých je pozvánka laděna. Tmavě modrá by totiž mohla nepřímo poukazovat na vymodlený Dark Mode, tedy tmavý režim vhodný například při nočním používání iPhonu. To svým způsobem potvrzuje prakticky celá neonová grafika na tmavém podkladu. Neony má totiž valná většina z nás spojeny právě se tmou, kterou prozáří. 

Možná vás napadá otázka, proč tedy Apple rovnou pozvánku nevydal v černé, když i samotný Dark Mode zřejmě černý nebo minimálně velmi tmavě šedý bude. I odpověď na tuto otázku je však podle mě vcelku jednoduchá. Jednak by černá barva Dark Mode prozradila spíše, ale také nemohla být použita zkrátka kvůli tomu, že nesedí do jakéhosi pozvánkového konceptu Applu. Schválně – vzpomínáte si, jakou barvu měl podklad loňské pozvánky na WWDC? Bílou. A jakou barvu měl podklad pozvánky na představení iPhonů XS a XR? Naopak černou. Poté následovala Keynote pro iPady Pro a Macy, na kterou nás Apple zval opět bílou pozvánkou a první letošní Keynote se naopak dočkala pozvánky černé. Jasně, logicky bychom se měli nyní dočkat opět pozvánky bílé, avšak ta by do kontextu Dark Modu nezapadala ani zdaleka tak dobře jako jakákoliv tmavá barva. Apple tak zkrátka zvolil kompromis v podobě tmavé barvy, avšak nikoliv černé, která by se opakovala dvakrát po sobě. 

Zda byly veškeré úniky z předešlých týdnů potvrzující příchod Dark Modu či předešlá “detektivní úvaha” správné se dozvíme již za méně než týden a půl. Úvodní Keynote WWDC, na které Apple své nové systémy a novinky v nich představí, je totiž naplánována na 3. června od 19 hodin. Magazín Letem světem Applem vás celou prezentací jako již tradičně detailně provede a již v jejím průběhu začne veškeré novinky, o kterých Apple na pódiu v San Jose promluví, rozebere do detailu. V následujících dnech můžete rovněž čekat přesné informace o tom, jak a kdy sledovat v angličtině a potažmo v češtině. Pondělí 3. června si tedy rozhodně zakroužkujte do kalendáře s poznámkou “WWDC na LsA”. Zklamaní rozhodně nebudete. 

applewwdc2019-800x574

Dnes nejčtenější

.