Zavřít reklamu

Nejnovější průzkum, provedený společností Jamf, ukázal, že vysokoškolští studenti upřednostňují Macy před PC. 71 % dotázaných studentů uvedlo, že pokud by se nemuseli starat o cenu, dali by přednost Macu. V současné chvíli nicméně Mac využívá 40 % všech dotázaných studentů, zatímco s PC pracuje nadpolovičních 60 %. 51 % stávajících majitelů PC uvedla, že by raději používali Mac.

Dotazník dále ukázal, že 67 % studentů by si pro své zaměstnání raději vybralo organizaci, která nabízí volbu mezi prací s Macem a PC. Pro 78 % dotázaných je důležité, aby zaměstnavatelé svým podřízeným tuto volbu nabízeli automaticky. Důvody, proč by si účastníci průzkumu raději vybrali Mac, jsou různorodé. 59 % uvedlo jako hlavní důvod jednoduchost používání, 57 % zmiňovalo výdrž počítačů od Applu a 49 % uvádělo jako hlavní důvod synchronizaci mezi ostatními zařízeními. 64 % dotázaných se jednoduše líbí značka Apple, 60 % se pak vyznalo z náklonnosti ke stylu a designu Maců. Mezi dotázanými, kteří by si pro práci raději zvolili PC, dominovala jako hlavní důvod cena.

43 % studentů, kteří používají PC, uvedlo, že Mac podle nich navzdory vysoké ceně nabízí tu nejlepší hodnotu. 83 % studentů, kteří aktuálně ke své práci využívají počítač od Applu, přiznalo, že by s prací na Macu rádi pokračovali i ve svém případném budoucím zaměstnání. Podle ředitele společnosti Jamf Deana Hagera hledají zaměstnavatelé na trhu práce ty největší talenty, které k sobě chtějí připoutat tím, že jim pro práci poskytnou ty nejlepší možné nástroje. Mac je mnohými vnímán jako moderní, intuitivní a spolehlivý, a je vysoce pravděpodobné, že se v řadě firem stane nejenom pracovním nástrojem, ale také jakýmsi benefitem pro zaměstnance. Průzkumu se zúčastnilo celkem 2244 vysokoškolských studentů z pěti zemí.

více uživatelů na macbooku

Dnes nejčtenější

.