Zavřít reklamu

Apple často ve svých prohlášeních říká, že je pro něj lidské soukromí základním lidským právem. A rozhodně není jediné, které tato společnost ctí. Apple zveřejnil na svém youtubovém kanále 15 sekundový spot záznamů ze Středního východu. Jedná se tak o jakési braní na vědomí ramadánu, což je pro muslimy nejdůležitější měsíc v roce. Letos trvá od 6.května do 4.června. Zajímavostí je, že ramadán je v podstatě devátým měsícem muslimského kalendáře. Ten je odvozen od pohybu Měsíce. Uskutečňuje se tedy každý rok v jinou dobu.

Spot byl natočen na iPhone XS:

Ramadán je pro muslimy duchovní očisty a hledání rovnováhy. Spot ukazuje lidi při různých aktivitách v  typické krajině arabských zemí s odrazem ve vodě. Podle The Drum, zpravodajského zdroje pro marketingový průmysl, Apple pověřil fotografy Ola Allouze z Dubaje a Mansoura Aisofiho ze Saudské Arábie, aby ilustrovali svátek v 4K rozlišení na iPhone XS. Spot běží na televizních obrazovkách, filmových plátnech i venkovních reklamních poutačích po celém Středním východě. Mezi další klíčové rysy této kampaně patří aplikace Zdraví a Nerušit, které mají v souvislosti s tímto svátkem taky své video. Na všechna 3 videa upozorňující na tuto událost najdete pod článkem.

Apple poměrně často svůj kanál zásobuje všemožnými krátkými spoty. Nejčastěji upozorňuje na přednosti svých jednotlivých produktů, soukromí, služby, nebo ukazuje krátké tutoriály, jak používat jablečná zařízení.

RAMADAN

Dnes nejčtenější

.