Zavřít reklamu

Ačkoliv se může zdát, že nové iPhony XS a XR představil Apple teprve před pár týdny, při pohledu do kalendáře zjistíte, že je tomu již téměř třičtvrtě roku. Kalifornský gigant tak už své zraky logicky upíná k modelům letošním, které si začíná pomalu po celém světě registrovat u příslušných úřadů, aby jejich představení a následnému prodeji nestálo nic v cestě. Důležitý krok udělal i dnes. 

iPhony si Apple zaregistroval konkrétně u Euroasijské ekonimické komise, která vyžaduje registraci zařízení s různým typem šifrování do její databáze ještě před oficiálním představením a zahájením jejich prodejů. V minulosti jsme se tak díky ní dozvěděli například o iPadu (2018), iPadech Pro (2018), o letošním iPadu Air i mini, ale třeba také o iPhonu SE nebo nové generaci Apple Watch. Ke všem těmto produktům dnešním dnem přibylo hned 11 modelů iPhonů pro letošní rok s označeními A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 a A2223. Za těmito kódy by se však měly skrývat “jen” tři iPhony v různých kapacitních variantách či různým řešením SIM karet. Například model pro Čínu se dvěma fyzickými sloty na SIM je označován jinak než model pro zbytek světa s jedním slotem na SIM a implementovanou eSIM. Nic jiného kromě kódových označení však z databáze bohužel vyčíst nelze. 

Budeme vůbec překvapeni? 

Přestože do představení letošních jablečných telefonů zbývají ještě zhruba čtyři měsíce, víme o nich díky obrovskému množství úniků prakticky vše již nyní. Těšit se můžeme například na trojitý fotoaparát u iPhonů 11 a 11 Max či dvojitý u iPhonu XR. Co se týče rámečků kolem displeje a horního výřezu v něm, zde se Apple ke změnám neodvážil a rozměrově vše ponechal tak, jak tomu bylo u předešlých modelů. Pokud jste tedy doufali v to, že se letos dočkáme designové revoluce, budete si muset ještě minimálně rok počkat.

Jestliže design neřešíte a zajímají vás spíše vylepšení pod kapotou, budete nejspíš s letošními iPhony spokojení. Jako již tradičně totiž dostanou extrémně výkonné procesory zajištující jim bezproblémový chod na dlouhé roky dopředu, či větší baterie. Ty by měly letos narůst ještě více než tomu bylo v minulosti, jelikož Apple naučí letošní modely obousměrnému bezdrátovému nabíjení, díky kterému bude možné nabíjet velmi jednoduše například AirPods s bezdrátově nabíjecím pouzdrem. Na oznámení všech vylepšení si ale budeme muset samozřejmě počkat až do září. 

iphone 11 max fb

Dnes nejčtenější

.