Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že za produkty od Applu zaplatí zákazníci zpravidla o poznání více, než za stejné produkty od konkurence. Právě to však představuje pro mnohé zákazníky mnohdy nepřekonatelnou překážku. Co ale dělat, když svůj iProdukt mermomocí na stole chcete vidět? Odpověď je jednoduchá – ARKit. 

Jablečná platforma pro rozšířenou realitu nabízí vývojářům široké možnosti seberealizace, díky čemuž jsme mohli již v minulosti vidět spoustu parádních projektů, o kterých by se nám ještě před pár lety zřejmě ani nesnilo. To potvrzuje svým novým kouskem i mladý nadějný vývojář Nicholas Grana. Tomu se podařilo vytvořit věrohodný model iMacu, na kterém se mu podařilo rozjet dokonce i Safari. Ostatně, podívejte se sami.

Tak co, zaujalo vás Nicholasovo dílko? Nás v redakci určitě. Zajímavý je ale i popis, který pod video vývojář umístil. Myšlenka nahrazení klasických desktopů rozšířenou realitou je totiž skutečně zajímavá a do budoucna rozhodně ne nemožná. Je však jasné, že aby něco podobného vůbec mohlo fungovat, byla by potřeba skutečně výkonná stanice, která by zpracovávala jak AR obraz počítače, tak i úkony, které bychom na něm prováděli. Jednat by se navíc nemělo o displej či něco podobného, jelikož by se v takovém případě opět jednalo o klasický desktop, respektive desktop v desktopu. Ideální se naopak zdají dostatečně výkonné chytré brýle, ke kterým by šla jednoduše připojit bezdrátově klávesnice a myš. To je však samozřejmě hudba vzdálené budoucnosti, byť rozhodně lákavá. 

A jaký názor máte na rozšířenou realitu vy? Zdá se vám jako revoluční prvek, který bude v budoucnu čím dál využitelnější, nebo jí naopak nikdy svět nepřijme tak, jako například smartphony?

imac fb

Dnes nejčtenější

.