Zavřít reklamu

Čím dál větší počet majitelů převážně 13” MacBooků Pro (2016) se dvěma i čtyřmi Thunderbolt 3 porty si v posledních měsících stěžuje na problémy s podsvícením jejich displejů. To se může projevovat například zvláštními světlými “fleky” nad spodním rámečkem, které mají být zapříčiněny problémy s flex kabelem spojujícím displej s tělem notebooku. Na tato volání nyní Apple zareagoval nejlépe jak mohl – spustil totiž opravný program, který 13” MacBooky Pro (2016) z jejich problémů zdarma vyléčí. 

Na bezplatnou opravu mají nárok všichni jablíčkáři vlastnící postižené Mac a to po dobu čtyř let od jeho nákupu. Stačí prakticky jen to, abyste se svým strojem navštívili některý z autorizovaných servisů Applu, kde jej od vás přeberou technici a do pár dní vadný displej vymění. Obávat se podle uniklého interního dokumentu Applu, který získal portál MacRumors, nemusíte ani toho, že by vám servis kvůli různým menším poškozením displeje opravu zamítl. Směrodatné má totiž být jen a pouze podsvícení a jeho správná (ne)funkčnost. 

Přestože jsou do programu zatím zahrnuty jen modely Pro z roku 2016, je vcelku pravděpodobné, že se v následujících měsících rozšíří i na modely další. Jak už bylo uvedeno výše, problém se totiž podle diskuzních fór týká i novějších “Proček”, byť zřejmě ne v tak velké míře. Pokud byste však už déle čekat nemohli a novější MacBook Pro si nechali kvůli vadnému displeji opravit za peníze, Apple by vám je mohl po zařazení vašeho modelu do programu vrátit. Alespoň tak totiž jednal i v minulosti u jiných opravných programů. 

macbook-pro-flexgate-800x449

Dnes nejčtenější

.