Zavřít reklamu

Před několika dny jsme konečně v Česku mohli začít oslavovat. V rámci aktualizace operačního systému watchOS jsme totiž dostali po dlouhých měsících možnost na našem území využívat funkce EKG. Tato funkce je součástí pouze jablečných hodinek Apple Watch Series 4. Při měření stačí 30 sekund podržet váš prst na digitální korunce a hodinky poté vyhodnotí, jak na tom vaše srdce je. I když sám Apple říká, že EKG v hodinkách se nedá považovat za 100%, již jsme se setkali s případy, kdy dokázalo zachránit život. Pokud vám byla hodinkami diagnostikována nějaká vada srdce, tak můžete váš výsledek exportovat do formátu PDF, který si později můžete vytisknout a předložit lékaři. Jak na to se podíváme v dnešním návodu.

Jak exportovat výsledek EKG do PDF pro lékaře

Nejprve je samozřejmě nutné, abyste měli co exportovat. Pokud jste tak tedy ještě neučinili, tak si na vašich Apple Watch 4 udělejte záznam EKG. Jakmile bude záznam hotový, tak uchopte váš iPhone, se kterým máte hodinky spárované, a otevřete aplikaci Zdraví. Poté se ve spodním menu přesuňte do sekce Zdravotní data, kde rozklikněte záložku Srdce. Zde otevřete možnost Elektrokardiogram (EKG) a zvolte si záznam, který chcete exportovat. Poté už jen stačí stisknout tlačítko Export PDF pro lékaře. Zobrazí se záznam ve formátu PDF, pro jeho uložení klikněte v pravém horním rohu na tlačítko sdílení. Poté už si jen stačí zvolit, kam chcete soubor uložit. Můžete si například zvolit AirDrop pro přenos na Mac, uložení do přílohy Mailu, anebo si záznam uložíte na iCloud.

Po vytištění už můžete jednoduše vašemu lékaři předat papír a požádat jej, aby vás zkontroloval. Rozhodně však neplatí, že záznam, který pomocí Apple Watch pořídíte, musí být 100% správný. Čím častěji si budete EKG dělat, tak zpravidla platí, že tím častěji budete dostávat špatné výsledky. Taktéž je dost možné, že vás lékař při předložení tohoto dokumentu pošle do patřičných mezí. Někteří lékaři totiž z nějakého důvodu nemají rádi moderní technologie, a tak před vámi papír klidně roztrhají. Neříkám, že takoví jsou všichni, samozřejmě záleží, na jakého lékaře narazíte. Tak jako tak, neberte výsledek EKG z Apple Watch úplně vážně.

ekg_aw_pdf_fb

Dnes nejčtenější

.