Zavřít reklamu

Při příležitosti letošní první jablečné konference, která se konala v březnu, jsme se dočkali představení takzvaného Netflixu pro noviny a časopis – služby Apple News+. Služba již tedy pár měsíců funguje a kalifornský gigant si při jejím vývoji dává skutečně záležet. Včera Apple vydal tiskové prohlášení, v kterém vyzdvihl pár novinek.

Takto probíhalo představení služby Apple News+:

Ačkoliv jsme se doposud nedočkali informace o počtu aktivních předplatitelů, alespoň pro nás Apple připravil jemně upravený design. V tiskovém prohlášení videprezident Eddy Cue sdělil, že se na vývoji aplikace pro Apple News+ podílí stovky inženýrů a designérů, kteří se co možná nejlépe snaží o vytvoření uživatelsky nejpřívětivější aplikace. Z tohoto důvodu s operačním systémem iOS 12.3 přišla změna uživatelského prostředí, která zjednodušila jednu dřívější otravnou záležitost. Změny se dočkalo modré tlačítko Follow, které se nyní nachází na přebalu každého magazínu. Jakmile uživatel na tento čudlík klikne, daná publikace se v momentě přidá do jeho kolekce a taktéž se stáhne pro příležitostné offline čtení. Uživatelé v dřívější verzi pro docílení tohoto výsledku museli splnit několik zbytečných kroků. Nejprve totiž museli klepnout na samotný magazín, následně v navigačním panelu kliknout na jeho logo a teprve poté zvolit ikonu srdíčka. Uznejme ale, že tento proces je poněkud zdlouhavý a iOS 12.3 nám ušetří čas a možná i nervy.

Podle viceprezidenta pro internetové služby je pozitivní zpětná vazba ze strany uživatelů nesmírně důležitá. Cue tvrdí, že jen vytvořením co nejlepší aplikace si mohou zajistit nejlepší možný úspěch. V současné době je však služba Apple News+ dostupná pouze ve Spojených státech amerických a Kanadě, avšak letos by se měli dočkat ještě obyvatelé Velké Británie. Kdy však služba dorazí i k nám je prozatím nejasné a my si pravděpodobně budeme muset ještě nějaký ten čas počkat. Těšíte se na ni?

Apple News+ video fb

Dnes nejčtenější

.