Zavřít reklamu

Jedna z konkurenčních společností Applu, Microsoft, nás nedávno informoval o tom, že chce pro operační systém macOS přinést webový prohlížeč Edge. Včerejšek se stal pro fanoušky Microsoftu osudovým, jelikož byly vydány prvotní verze prohlížeče Edge pro macOS, které si můžete volně stáhnout. Stačí, když se přesunete na stránky Microsoft Edge Insider a zde si stáhnete tzv. „kanárka“, neboli prvotní build, který Microsoft pro macOS nabízí.

Podívejte se, jak prohlížeč Edge vypadá v macOS:

Microsoft měl v plánu prohlížeč Edge na macOS vypustit v rámci své vlastní vývojářské konference v Seattlu, která se konala 6. května. To také dodržel, prohlížeč jste si po konferenci mohli stáhnout, avšak poněkud neoficiální cestou. Oficiálně si každý uživatel macOS může Microsoft Edge pro jablečný operační systém stáhnout od včerejška. Edge by vás měl zaujmout právě tím, že je zkonstruovaný podobně, jako na konkurenční Windows. Samozřejmě bylo nevyhnutelné využít některých optimalizačních kroků, abyste se na Macu dle slov Microsoftu stále cítili „jako doma“. K optimalizačním krokům patří například přizpůsobení písma, menu, klávesových zkratek a další:

„K optimalizaci bylo využito několika vylepšení, například konverze písem pro macOS, lepší menu, klávesové zkratky a další. Je samozřejmé, že se prohlížeč bude s novými verzemi stále měnit a vylepšovat, k čemuž budeme využívat převážně zpětnou vazbu uživatelů. Proto budeme rádi, když nám jakoukoliv poznámku či námitku zašlete pomocí tlačítka Zaslat zpětnou vazbu,“ úsměvně poznamenal jeden ze zastupitelů Microsoftu.

První verze Microsoft Edge se tedy oproti verzi Windows liší převážně jen v ovládacích prvcích. Další funkce, které jsou v macOS používané, budou do prohlížeče implementovány v pozdějších verzích. Taktéž bychom se měli dočkat speciální funkcí pro MacBooky, které disponují Touch Barem. Pro všechna macOS zařízení se samozřejmě dočkáme také gest na Trackpadu, které budou mít za úkol zvýšit efektivitu. Abyste si mohli prohlížeč Microsoft Edge stáhnout i vy, potřebujete k tomu macOS 10.12 nebo novější.

Microsoft Edge prohlížeč - představení pro MacOS

Dnes nejčtenější

.