Zavřít reklamu

Pokud se vám Apple netrefil prémiovými iPhony v posledních dvou letech do vkusu, ani letos nebudete z jejich designu nadšení. Oproti předešlým letem se totiž změní prakticky jen ve zpracování zadního fotoaparátu, který se poměrně razantně zvětší a celý modul dostane tvar čtverce se zaoblenými hranami. V roce 2020 však má být co se designu iPhonů týče o poznání odvážnější, byť zdroje zatím neprozradily, co přesně od něj čekat. To ale mnohým designérům vůbec nevadí a pouští se do tvorby zajímavých konceptů iPhonů budoucnosti. A právě jeden takový vám v následujících řádcích představíme. 

O koncept, který můžete vidět v galerii nad tímto odstavcem, se postaral designér z youtubového kanálu ConceptsiPhone, jehož tvorbu jsme vám v minulosti již několikrát představovali. Designér u svého iPhonu budoucnosti vsadil na zcela bezrámečkový design, díky kterému by i ocelový rámeček na bocích Apple nahradil displejem. To by mohlo být v mnoha ohledech velmi praktické, jelikož bychom měli díky tomu rychlý přístup k různým aplikacím spuštěným na pozadí či bychom mohli hlasitost, jas a podobné věci ovládat pouhým projížděním prstu po boku telefonu. Daní za nekonečný displej by pak bylo odstranění Lightning konektoru, kvůli čemuž by musela být veškerá synchronizace dat či nabíjení prováděno bezdrátově. Majitele podobného iPhonu by navíc určitě nepotěšily ani ceny jeho oprav. Ty by totiž vzhledem k velikosti displeje rozhodně nízké nebyly.

Co se týče zad iPhonu, ta jsou řešena poměrně hezky. Fotoaparát na nich totiž nepůsobí v žádném případě rušivým dojmem a to i přestože ukrývá hned čtyři objektivy a klasický kulatý blesk. Celý modul fotoaparátu je navíc téměř zapuštěn do těla, čímž se eliminuje jak jeho možné poškození, tak nepříjemné kymácení v případě, že je telefon položen na záda. 

Uvidíme, zda se podobně vypadajícího iPhonu v budoucnu dočkáme či nikoliv. Už nyní se však dá s jistotou říci, že i kdyby z něj Apple obkoukal jen pár designových prvků, rozhodně bychom se nezlobili. Například takové odstranění horního výřezu spolu s roztažením displeje ještě více do krajů by nejeden z nás bral všemi deseti. Snad se tedy v příštím roce alespoň tohoto vylepšení dočkáme. 

dream iphone fb

Dnes nejčtenější

.