Zavřít reklamu

Senzor EKG v digitální korunce je bezesporu jednou z nejlepších novinek v Apple Watch Series 4, jeho funkčnost však byla ještě donedávna omezená pouze na území USA. To se sice s příchodem watchOS 5.2 a 5.2.1 změnilo a funkce začala být dostupná ve velké spoustě převážně evropských zemí v čele s Českou republikou, mnoho velkých zemí však na zprovoznění stále čeká. Jednou z nich je paradoxně i soused USA – Kanada. I zde se však jablíčkáři dočkají již velmi brzy. 

Takto EKG na iPhonu a Apple Watch Series 4 zaktivujete: 

Brzké spuštění EKG v Kanadě prozradila databáze kanadské vládní organizace Health Canada, ve které se zmínky o schválení této funkce objevily. Kromě toho v ní lze nalézt i schválené upozornění na nepravidelný srdeční tep, který Apple na hodinkách spouštěl zároveň s EKG. Druhá vychytávka je však na rozdíl od EKG dostupná i na starších modelech Apple Watch, jelikož de facto jen porovnává naměřené hodnoty srdečním senzorem na spodku hodinek a pokud nesedí, uživatele upozorní. 

Ke schválení obou novinek došlo podle databáze teprve 16. května – tedy jediný den po vydání prvních beta verzí nových verzí operačních systémů iOS 12.4 a watchOS 5.3. V tuto chvíli se sice nedá se stoprocentní jistotou říci, zda právě tyto systémy novinku v Kanadě zpřístupní, zdá se to však jako velmi pravděpodobná varianta. Jasno ale budeme mít až po vydání ostré verze, jelikož tuto funkci Apple v beta verzích nezpřístupňuje, respektive alespoň v minulosti nezpřístupňoval. Kromě této vychytávky pro Kanadu přinesou systémy jen opravy drobných chyb a zvýšení výkonu. iPhony se pak naučí pracovat s Apple Card, kterou by měl Apple vydat v průběhu léta. 

EKG-fb

Dnes nejčtenější

.