Zavřít reklamu

Minulý měsíc jsme vás informovali o tom, že v chystaném macOS 10.15 rozdělí Apple iTunes na několik samostatných aplikací v čele s Hudbou či Podcasty. Toto vylepšení, o kterém v minulosti promluvili “jen” zdroje vývojáře Guilherma Ramba, nyní víceméně potvrdil i samotný Apple nenápadnou změnou webového rozhraní pro Podcasty. 

Takto vypadalo představení macOS Mojave:

Pokud jste zvyklí Podcasty prohlížet přes webovou stránku Applu, mohli jste se na ní ještě donedávna setkat s možností “Poslouchejte v iTunes”, po jejíž volbě se automaticky zaktivovala aplikace iTunes na Macu a začala podcast přehrávat. A právě tato možnost se nyní dočkala přejmenování na Poslouchejte v Apple Podcastech – tedy v nové aplikaci, která dorazí právě v macOS 10.15. V tuto chvíli sice tato volba zaktivuje opět “jen” iTunes, jakmile však samostatná aplikace Podcasty na Macy dorazí, Apple webové rozhraní přenastaví a umožní přes něj spouštět přímo ji. 

Screen-Shot-2019-05-20-at-9.48.19-PM

Nová aplikace pro Mac by měla být vytvořena pomocí platformy Marzipan, což zjednodušeně znamená, že bude “portována” z iOS na macOS s naprostou většinou funkcí, které z její iOS verze známe. Právě to by mohlo být pro posluchače Podcastů velmi vítané, protože jejich současné poslouchání v iTunes není, co do různých možností nastavení, rozhodně tak přívětivé jako na iOS. 

macOS 10.15 spolu s novými aplikacemi bude světu představen už na úvodní Keynote vývojářské konference WWDC, která se bude konat v pondělí 3. června večer. Po jejím skončení  vydá Apple první vývojářské bety všech systémů, čímž započne jejich několikaměsíční veřejné testování, které každoročně předchází jejich ostré vydání v září při příležitosti příchodu nových iPhonů. Snad se tedy Apple letos “pochlapí” více než vloni a přinese daleko více novinek, které nás skutečně zaujmou. Loňské systémy totiž rozhodně žádnou revoluci nepřinesly, byť špatné rozhodně nejsou. 

macbook_tichekliknuti_Fb

Dnes nejčtenější

.