Zavřít reklamu

Jak už bylo mnohokrát řečeno, jedním z nejočekávanějších projektů společnosti Apple je Project Titan. Jak bývá u Applu zvykem, drtivou většinu technologií si vyrábí sám. Proto v souvislosti s Apple Car dostáváme docela často informace ohledně nových patentů. Tento týden byl zveřejněn poměrně důležitý patent, který by měl vyřešit situaci se špatnou viditelností na vozovce.

Takto vypadá jeden z konceptů interiéru Apple Car:

 

Každý řidič ví, jak je mnohdy opravdu nepříjemné řídit vůz během sněhové vánice nebo husté mlhy. O to nepříjemnější by jistě bylo spoléhat se v takových situacích na autonomní vozidlo. Apple ale nelení a myslí především na bezpečí. A jak se zdá, tento problém zřejmě vyřešil. Text patentové přihlášky je jako obvykle velmi zmatený a nevysvětluje, jak má systém fungovat. Ve zkratce přihláška popisuje systém senzorů zabudovaných v karoserii a vozidle, které vysílají a přijímají radarový signál k detekci dopravních značek a okolních vozidel. Informace shromážděné senzory by se pak nějakým způsobem zobrazovaly řidiči na displeji ve vozidle. To by mohlo znamenat, že by systém dokázal rozpoznávat i text.

Jedná se tedy o jakýsi redesign dlouho testovaného systému Lidar. Tato verze technologického giganta by údajně znamenala, že senzory budou menší, levnější a snadněji sériově vyrobitelné. Jako obvykle je ale třeba upozornit, že se jedná pouze o patent a Apple na něm nikdy nemusí začít pracovat. Apple nám ukázal už spoustu patentů ohledně Apple Car a je nemožné, aby je všechny použil. Nedávno byla například zveřejněna patentová přihláška, která posouvá tónování skel vozu na novou úroveň. Skla by byla pokryta pásmovým filtrem, který by na základě vlnové délky osvětlení interiéru vozu mohl zamezit kolemjdoucím nahlížet do vnitřních prostor vozu.

Apple Car koncept

Dnes nejčtenější

.