Zavřít reklamu

V poslední době se mi velice často stává, že využití CPU při otevřeném Facebooku dosahuje extrémních hodnot. Někdy se dokonce můj MacBook zblázní z Facebooku tak moc, že ukazuje využití procesoru u procesu Facebook v Safari hodnotu 160 %. Snažil jsem se přijít na to, proč tomu tak je. Vyzkoušel jsem všelijaké různé fígle, například vymazání cache, celkové promazání Macu a další. Jediná věc, která pomohla, bylo vymazání paměti cache. Po vymazání cache už vypadalo všechno slibně, jenže po několika dnech došlo k opětovnému vysokému využití CPU. Proto jsem se rozhodl, že sáhnu po radikálnějším řešení. Začal jsem hledat aplikaci, která by dokázala Facebook, potažmo Messenger, nahradit. Po chvilce hledání a zkoušení jsem našel skvělou alternativu, na kterou se dnes podíváme.

Alternativní aplikace pro Facebook Messenger

Pokud i vás trápí vysoká zátěž Facebooku, tak můžete sáhnout po alternativní aplikaci, která vám Messenger nahradí. Po několika dnech testování vám mohu s chladnou hlavou doporučit program s názvem Caprine. Na internetu je k dispozici hned několik náhrad za Messenger a možná se ptáte, proč jsem zvolil zrovna Caprine. Ve všech produktech, či aplikacích, se snažím najít nějakou přidanou hodnotu. Tedy něco vedlejšího, co mě na aplikaci zaujme, co mi zjednoduší život. V případě Caprine je to možnost nastavení soukromí, kdy si můžete jednoduše nastavit, aby se ostatním neukazoval indikátor toho, že píšete, dále si můžete nastavit, aby ostatní neviděli, že jste si zobrazili zprávu a další. K dispozici je další obrovská škála nastavení, například v podobě nastavení stylu emojis, upozornění v Docku, podpora tmavého režimu a další. Všechny předvolby si můžete individuálně nastavit pomocí horní lišty, většina dříve zmíněných možností se nachází v záložce Caprine.

V případě, že vás aplikace Caprine zaujala, tak si ji můžete pro MacBook stáhnout pomocí tohoto odkazu. Zde už poté jednoduše stačí pro stažení stisknout tlačítko Download. Caprine je k dispozici také pro konkurenční Windows a dokonce i pro Linux.

caprine_macos_download

Jelikož osobně Facebook používám vyloženě na chatování, tak mi Caprine naprosto vyhovuje. Pokud však z nějakého důvodu potřebujete využívat Facebook celkově, tak chápu, že vám možná Caprine dostačovat nebude. V případě, že denně zápasíte s vysokým vytížením procesoru kvůli Facebooku otevřenému v Safari, tak vám mohu Caprine jen a jen doporučit.

caprine_macos_Fb

Dnes nejčtenější

.