Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Nápravy polití iPhonu, výměna rozbitého displeje, nefunkčního sluchátka i baterie jsou běžné servisní opravy. Nebylo by ale lepší jim předcházet?

Polití iPhonu se stává častěji, než si myslíte. Rozhodně to ale neznamená jeho konec. Ostatně aby tomu Apple předcházel, jsou proto již nové modely voděodolné (iPhone 7 a novější). Rozbitý displej je pak na pořadu dne každého servisu, ať se jej snaží americká společnost dělat jakkoli odolný. Nefunkční sluchátko iPhone telefonu pak lze snadno vyměnit – pokud tedy při telefonním hovoru neslyšíte druhou stranu, není to tím, že jste nedoslýchaví, ani tím, že máte špatný signál.

Oprava po vniknutí kapaliny se pohybuje od 640 Kč výš dle rozsahu škod (platí pro iPhone 6), které uvnitř tekutina napáchala. Rozbitý displej pak také stojí dle toho, jaký model telefonu vlastníte. Např. výměna displeje iPhone 6 telefonu vás vyjde na 1 690 Kč. Výměna baterie iPhone 6 modelu, která mu razantně prodlouží životnost, pak stojí jen 590 Kč. Nejsou to sice nijak závratné sumy, není ale lepší nutnosti návštěvy iPhone servisu či koupě nového modelu telefonu předcházet?

Jak předcházet polití iPhonu či výměně displeje

Obvyklá perioda koupě nového modelu telefonu jsou dva roky. Není to moc na zařízení, které vás v nejvyšší konfiguraci vyjde na 40 tisíc korun. Samozřejmě vám ale může vydržet dlouhé roky, záleží jen na tom, jak se o váš telefon staráte. Vždyť i Apple ještě v roce 2019 svými aktualizacemi systému iOS podporuje model iPhone 5s, který byl představen v září 2013. A používá jej ještě mnoho uživatelů.

Polití iPhonu samozřejmě úplně nezabráníte, pokud jej máte jen tak položený na stole a převrhnete na něho sklenici s vodou. Pokud ale jdete na koupaliště, sjíždíte tok vody, nebo se chystáte na divoký letní večírek, můžete jej jednoduše chránit vodotěsnými pouzdry. Lze je navíc sehnat už za pár set korun a vejde se vám do něho libovolný model.

Rozbitý displej iPhone telefonu je nepříjemná věc i z toho důvodu, že to znatelněsnižuje komfort jeho používání. A to i když se jedná jen o sklo. To se navíc může
s postupem času začít uvolňovat i dovnitř zařízení, kde jeho pohybující se části mohou napáchat ještě větší škody. Abyste tomuto zamezili, abyste si jej i třeba i jen nepoškrábali, nabízí se použití tvrzených skel. Dostupné je množství variant od množství výrobců v různých cenových relacích.

A co baterie a sluchátko?

Výměna baterie iPhone zařízení se s postupem roků pravděpodobně nevyhnete. Po dvou letech totiž rapidně klesá její výdrž a není výjimkou, že se vám telefon vypne, i když ukazuje ještě příjemných 30 procent kapacity. Hodně záleží i na okolních

podmínkách, zda je léto, či zima. Její stav zjistíte, pokud přejdete do Nastavení -> Baterie -> Kondice baterie. V předchozí nabídce pak můžete i sledovat, jaké tituly na ní mají jaké nároky. Dle toho můžete omezit jejich používání.

Nefunkční sluchátko iPhone telefonu je docela k zlosti. Telefon je přece od toho, aby telefonoval, a pokud neslyšíte druhou stranu, je jeho funkce značně omezená. Výměna ušního reproduktoru se pohybuje od tisíce korun výš, dle modelu telefonu. Pokud tímto neduhem váš stroj již trpí, zkuste, než navštívíte servis, používat přibalená sluchátka. Pokud chcete svůj ušní reproduktor šetřit, používejte je kdykoli, kdy je to možné. Oddálíte tak nutnost jeho výměny.

Rady před návštěvou servisu

Pokud si nejste jisti závadou, kterou váš telefon trpí, servis by ji měl v každém případě odhalit. Diagnostika iPhone zdarma by měla proběhnout minimálně tehdy, když si necháte opravu od daného servisu následně provést.

Než poběžíte řešit nějakou opravu, proveďte čištění iPhone telefonu. Možná se totižjedná jen o softwarovou chybu. Z multitaskingu zavřete všechny otevřené aplikace a následně si nainstalujte nejnovější systém iOS (Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru).

Pravidelně své zařízení také zálohujte, abyste v případě jeho poškození nepřišli o cenná data. Před návštěvou servisu udělejte zálohu i ručně. iPhone bezpečnostní kód je užitečná věc, ale servis jej nijak neobejde. Při předávání jej tedy mějte určitěvypnutý. Stejně tak službu Najít iPhone. Když ale nebudete vědět, technici každého správného servisu by vám s těmito náležitostmi měli ochotně pomoci.

Broken Glass iPhone FB
Broken Glass iPhone FB

Dnes nejčtenější

.