Zavřít reklamu

Aplikace Poznámky v iOS je dle mého názoru prakticky úplně dokonalá. Líbí se mi její design, skvělá funkčnost a hlavně také možnost uzamknutí všech soukromých poznámek pod zámek. Při prvním uzamykání poznámek si zvolíte heslo, kterým poté všechny poznámky můžete odemknout. Taktéž můžete pro odemčení použít Touch ID nebo Face ID. Někdy se však můžete dostat do situace, kdy se rozhodnete, že chcete heslo k odemčení poznámek změnit. Důvodů může být hned několik – například jste zvolili slabé, či naopak hodně silné heslo, anebo jste začali používat jiné a tohle chcete aktualizovat. Jak tedy na to?

Jak změnit heslo pro uzamčené poznámky

Na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu nebo iPadu, otevřete nativní aplikaci Nastavení. Zde se poté přesuňte níže, dokud nenarazíte na kolonku Poznámky, kterou rozklikněte. Poté pod podnadpisem Zobrazení rozklikněte možnost Heslo. Zde si můžete zvolit, zdali chcete pro odemčení poznámek používat Face ID, anebo Touch ID. Pro změnu hesla stačí kliknout na Změnit heslo... Tady už stačí zadat staré heslo, nové heslo a případně nápovědu. Jakmile budete mít vše vyplněno, tak klikněte na tlačítko Hotovo v pravém horním rohu obrazovky. Tímto jste úspěšně změnili heslo pro všechny uzamčené poznámky.

Jak resetovat heslo k poznámkám

Pro resetování hesla stačí naprosto stejně otevřít Nastavení -> Poznámky -> Heslo. Zde poté klikněte na možnost Resetovat heslo. Budete muset zadat heslo k vašemu Apple ID účtu, až poté budete schopni heslo vyresetovat. V tomto případě si vás ale dovolím upozornit na skutečnost, že pokud jste heslo k poznámkám zapomněli, tak tímto způsobem jej nevyresetujete. Staré poznámky zůstanou stále uzamčeny pod minulým heslem a vám tak nezbude nic jiného, než si na heslo vzpomenout, anebo se s poznámkou rozloučit.

Do stejné situace jsem se dokonce už dvakrát dostal i já, jelikož jsem jednoduše heslo zapomněl a Face ID už mě k odemčení pustit nechtělo. Proto si při uzamykání poznámek buďte 100% jistí, že používáte heslo, které nezapomenete. Neexistuje totiž žádná možnost, pomocí které byste uzamčené poznámky se zapomenutým heslem odemkli, a to ani za pomocí programů třetí strany.

poznamka_ios_zamknuta_fb

Dnes nejčtenější

.