Zavřít reklamu

Na rozdíl od některých jiných významných osobností z oblasti technologie se Steve Jobs nikdy svým domovem ostentativně nechlubil. Neobýval žádné rozlehlé luxusní sídlo s řidiči, sluhy a bodyguardy. Dům v tudorovském stylu v oblasti Old Palo Alto, který Jobsova rodina obývala, sice nebyl zrovna sociálním bydlením, na poměry v průmyslu byl ale relativně skromný. O bydlení v okolí se ale rozhodně nedá říci, že by bylo nízkonákladové. Na kolik by vás vyšel domov v blízkosti sídla legendárního spoluzakladatele Applu?

V sousedství Jobsova domu je momentálně na prodej vzácný kus pozemku o rozloze zhruba čtvrtiny akru. Zájemce za něj bude muset zaplatit závratných 9 milionů dolarů. Prázdný pozemek se nachází na Bryant Street, ulici, která je souběžná s Waverley Street, kterou Jobs obýval. Realitní agent Adam Touni, který má prodej pozemku na starost, uvedl, že jednou z jeho největších výhod je právě jeho nezastavěnost. „Řada budov v Palo Alto je historická a proto nemohou být strženy. Musí se vám ten styl líbit. A zde máte pozemek, na kterém se nikdy nestavělo.“

Steve Jobs není jedinou slavnou osobností, která obývala danou čtvrť. Nedaleko pozemku, který je nyní na prodej, bydlí také spoluzakladatel společnosti Google Larry Page. Navzdory tomu, že jde o jednu z nejvyhledávanějších adres v dané oblasti, se ale nejedná o typ luxusní čtvrti, kterou byste si mohli spojit s výkonnými řediteli a top podnikateli. Realitní agent Adam Touni zdůrazňuje, že čtvrť není nijak oplocená ani hlídaná a její obyvatelé tvoří spíše jakousi komunitu.

Dnes nejčtenější

.