Zavřít reklamu

Battle royale hry se již dávno netěší obří oblibě jen na počítačích a konzolích, ale také na mobilních telefonech. Za poslední dva roky na nich totiž vydělaly tak obrovské peníze, o kterých se může vývojářům pracujících na jiném žánru jen zdát. Vyplývá to alespoň z průzkumu analytické společnosti Sensor Tower. 

Podle analytiků vydělalo pět nejvýdělečnějších battle royale her na iOS a Androidu za poslední méně než dva roky již zhruba dvě miliardy dolarů. Jedná se konkrétně o hry Knives Out, Fortnite, PUBG Mobile, Garena Free Fire a Rules of Survival. První jmenovaný titul dokázal za necelé dva roky vygenerovat na 643 milionů dolarů, druhý 630 milionů dolarů, třetí 438 milionů dolarů, čtvrtá 252 milionů dolarů a pátý 96 milionů dolarů. Zajímavé přitom je, že Fortnite v tomto průzkumu kalkuluje jen se zisky z iOS a i tak strká téměř všechnu konkurenci, která běží i na Androidu, s klidem do kapsy. 

mobile-battle-royale-top-five-revenue-totals

Co se týče prvního čtvrtletí letošího roku, výše uvedená pětice dokázala dohromady vydělat po celém světě na 476 milionů dolarů. Největším tahounem bylo PUBG se 148 miliony dolarů, které překonalo donedávna fenomenální Fortnite se 119,4 milionů dolarů. Právě Fortnite se začal potýkat s mírným úpadkem zisků. O nic dramatického se však zatím v žádném případě nejedná. Kartami by však mohly v tomto ohledu zamíchat další chystané battle royale tituly, které by mu mohly určitou členskou základu přebrat. Na smartphony by měl dorazit například Apex Legend od EA, který se nyní těší též obří popularitě. 

Obecně se dá o mobilním herním průmyslu říci, že se těší rok od roku větší popularitě, která se zřejmě hned tak nezastaví. Díky mimořádně výkonným smartphonům a tabletů si totiž mohou vývojáři dovolit hráčům přinášet čím dál propracovanější hry, které již nyní snesou mnohdy srovnání i s těmi konzolovými.

fortnite ios fb

Dnes nejčtenější

.