Zavřít reklamu

Dnes je Den mezinárodního povědomí o přístupnosti. Jde o akci, jež má podporovat přístup k technologiím každému, kdo je nějakým způsobem fyzicky či duševně znevýhodněn. Technologický gigant na tuto událost dokonce upozorňuje ve vybraných oblastech i na svých webových stránkách www.apple.com. České republiky se to ale netýká.

Aktualizované webové stránky společnosti Apple pro dnešní den:

Apple už roky má ve svých iOS a macOS implementované funkce, které mají usnadnit používání produktu i uživateli s nějakým druhem postižení. Apple na svém webu ukazuje oblasti, ve kterých Apple pomáhá uživatelům s problémy se zrakem, motorickými funkcemi, sluchem, učením apod.

Společnost rovněž ukazuje videa, která vyobrazují uživatele s různými tělesnými znevýhodněními, jak používají funkce Usnadnění přístupu jako Control Switch či VoiceOver, které usnadňují dispozici s jablečnými produkty. Aktualizace webových stránek Applu přicházela do různých oblastí postupně, možná se tedy objeví i pro Českou republiku. Pokud vás to ale zajímá, stačí pouze na stránkách Applu změnit oblast například na USA nebo Velkou Británii.

V minulosti společnost tento den slavila například rozhovory s Timem Cookem a zástupci organizací hájících zájmy tělesně a duševně znevýhodněných nebo koncertem Stevieho Wondera na One Infinity Loop. Apple také pravidelně v tento den pořádá semináře ve svých Apple Storech.

inkluze-fb

Dnes nejčtenější

.