Zavřít reklamu

Spuštění Apple Pay v zemi tulipánů klepe na dveře čím dál hlasitěji. Po spuštění nizozemské verze oficiálního webu o Apple Pay a potvrzení od bank se totiž nyní dočkali Holanďané dalšího potvrzení brzkého příchodu. Apple totiž dnes změnil status této služby v jejich zemi na “beta” – tedy na stav těsně před spuštěním. 

V tuto chvíli sice datum spuštění stále známé není, podobné změny na serverech Applu však zpravidla značí to, že je již naprosto vše připraveno a do startu zbývají poslední hodiny, maximálně pak dny. Těžko však říci, zda jej Apple provede v tichosti jako v České republice, nebo jej naopak pojme o poznání honosněji a pochlubí se jím například skrze tiskové zprávy či jiné prohlášení. 

Nejen Holandsko 

Kromě Holandska se beta stavu Apple Pay dočkali i Maďaři či Lucemburčané. Naopak Slováci, Slovinci či Chorvati, kteří by se měli dočkat podle dostupných informací též velmi brzy, v seznamu zatím nefigurují. To ale samozřejmě neznamená, že do těchto zemí Apple Pay hned tak nedorazí. Minimálně v případě Slovenska se totiž o startu jablečné platební služby hovoří čím dál hlasitěji, přičemž jako velmi pravděpodobný termín startu se nyní zdá začátek léta. Oficiálního oznámení bychom se mohli teoreticky dočkat už za dva týdny na WWDC. 

Obecně se dá o Apple Pay říci, že se jedná o suverénně nejoblíbenější mobilní platební metodu se stovkami milionů spokojených uživatelů. Její hlavní předností je bezpečnost, naprostá jednoduchost a rychlost. Není se tak čemu divit, že si na něj i tuzemští jablíčkáři velmi rychle zvykli a i tři měsíce po jeho spuštění se těší narůstající popularitě.

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.