Zavřít reklamu

Na počátku minulého týdne se setkal výkonný ředitel Tim Cook s teprve šestnáctiletým Liamem Rosenfeldem, který je jedním z 350 vítězů, kteří získali stipendium přímo u Applu. Liam se příští měsíc podívá na světoznámou konferenci WWDC, která se bude konat v americkém San Jose.

Po tomto setkání sdělil Tim Cook magazínu TechCrunch, že znalosti a zkušenosti mladého Liama byly velice působivé. To co teprve šestnáctiletý mladík zvládal s kódem bylo údajně až neuvěřitelné a přesně tohle posilnilo Timův názor v tom, že by se programování mělo začínat učit již při nástupu do školy. Podle výkonného ředitele Applu totiž dobrý programátor nemusí nutně vlastnit vysokoškolský titul, který by pouze dokázal, že strávil některé roky svého života studiem na vysoké škole. Jako příklad uvedl právě Liama, který je již nyní schopen vyvíjet perfektní aplikace, které by neměly sebemenší problém se dostat například do jablečného App Storu. Podobný názor Cook propagoval i při dřívějším setkání v Bílém domě, a to při příležitosti události zvané American Workforce Policy Advisory Board.

Tim Cook se taktéž účastnil konference na Floridě, při které jsme mohli prvně slyšet o partnerství mezi společností SAP a Apple. Tato spolupráce má za cíl pracovat na nových podnikových aplikacích, které budou co nejvíce využívat strojového učení a rozšířené reality. Navzdory všem technologickým pokrokům je však Cook zarmoucený z toho, že spousta společností nejde s dobou. Doposud se totiž neodvážili zavést právě strojové učení a rozšířenou realitu, díky čemuž mohou značně zaostávat.

Koncept modulárního Macu Pro (Curved):

Konference WWDC započne již 3. června a dočkat bychom se na ni mohli zcela nového modulárního Macu Pro. Uvítali byste takovýto produkt?

tim-cook-liam-rosenfeld-fb

Dnes nejčtenější

.