Zavřít reklamu

Pokémoni jsou tu s námi už opravdu dlouho. Někteří z nás si je pamatují už z animovaného seriálu, který jsme sledovali velmi brzy ráno každý víkend, někdo zase propadl kouzlu sběratelských herních kartiček a další fanoušci podlehli kouzlu těchto monster v době kapesní konzole GameBoy. Mladší ročníky možná poprvé poznali Pokémony v mobilní hře Pokémon Go, která propouje reálný svět s tím virtuálním a každý hráč se coby trenér Pokémonů snaží nasbírat kompletní sbírku a porazit ostatní trenéry. A tato mašina se rozhodně nehodlá zastavit, ve vývoji je totiž další titul.

Pokémon Go je stále velmi populární:

O jeho vývoj se stará The Pokémon Company a společnost DeNA. Druhá jmenovaná má na svědomí například hity Animal Crossing: Pocket Camp, Mario Kart Tour nebo na iOS velmi populární titul Super Mario Run. Spojení těchto dvou firem tedy vypadá jako logický a velmi dobrý krok, který by mohl znamenat další parádní Pokémon hru.

The Pokémon Company už má pro tento rok naplánováno vydání Pokémon Sword a Pokémon Shield pro konzoli Nintendo Switch, takže zatím tajný chystaný titul bude s největší pravděpodobností určený pro mobilní platformy. Zatím nejsou známé žádné podrobnosti kromě toho, že hra vyjde v tomto fiskálním roce, tedy nejpozději v březnu roku 2020. Z historie studia DeNA můžeme pouze odhadovat, že by mohlo jít o podobný spin off, jako společnost nabídla v případě Super Mario Run.

Nelze očekávat, že bude hra plnohodnotným RPG titulem, ty si Nintendo šetří pro svou vlastní konzoli a vzhledem k stále populárnímu Pokémon Go zbývá právě pouze jakýsi menší titul s jednoduchou hratelností ze světa Pokémonů. Na podrobnosti snad nebudeme čekat příliš dlouho.

pokémon fb

Dnes nejčtenější

.