Zavřít reklamu

Teprve před měsícem jsme se dočkali konečného urovnání soudních sporů, které doslova vřely mezi společnostmi Qualcomm a Apple po dobu více než dvou let. Podle magazínu CNBC si po tomto urovnání přišli vrcholoví představitelé výrobce čipů na nemalé částky, které obdrželi v podobě bonusů. Všechny tyto informace jsou součástí finančního spisu, který právě společnost vydala.

Největší bonus si odnesl Steve Mollenkopf, který v Qualcommu zastává pozici výkonného ředitele. Obdržel totiž 40 794 akcií, které v páteční večer měly hodnotu přes 80 milionů korun. Nadále se slušného finančního obnosu dočkal technický ředitel James Thompson, který obdržel 19 264 akcií v hodnotě 37,7 milionů korun, právník společnosti Donald Rosenberg, který si přišel na 14 165 akcií v hodnotě asi 27,5 milionů korun a finanční ředitel David Wise, který za ostatními sice značně pokulhává, ale i tak obdržel úctyhodných 2 958 akcií, a to v hodnotě téměř 6 milionů korun. Qualcomm ve svém spisu sice přímo nezmiňuje Apple, avšak nachází se v něm věta, která nám to přímo naznačuje. V ní totiž stojí, že za bonusy stojí nová dohoda, která byla uzavřena s jedním z klíčových zákazníků společnosti.

Jablečná společnost se s Qualcommem dohodla na dvouleté smlouvě, která v sobě zahrnuje dodávku datových čipů, a další šestileté, která se týká licencování. Přestože nebyly zmíněny podrobnosti ohledně financování těchto smluv, výrobce čipů ve svém posledním hovoru s investory prozradil, že očekávaný zisk společnosti se bude nacházet mezi 103 až téměř 108 miliardami korun. Samotní analytici předpokládají, že Apple za tyto smlouvy zaplatil v přepočtu asi 137 miliard.

Qualcomm

Dnes nejčtenější

.