Zavřít reklamu

Nejsem klasický uživatel smartphonu. Nemám v něm desítky aplikací a ani si nemám potřebu hrát na to, že můj business závisí na tom, jak výkonný mám telefon. Když už s ním dělám něco pracovního tak to spočívá ve vytočení čísla a uskutečnění hovoru. Upřímně řečeno obdivuju všechny ty lidi, kteří se díky iPhone dokáží živit programováním, grafikou, fotografováním nebo si na to alespoň hrají a zdůvodňují si tak, že telefon využívají pro práci.

Já jsem vlastně ten nejobyčejnější uživatel iPhone, který vůbec může být. Přesto po téměř deseti letech, co mám iPhone v kapse, se mi tak nějak zdá, že bych chtěl nějakou tu změnu. Jak jsem řekl, já ji rozhodně nepotřebuji a i to je důvod, že ačkoli jsem ženě koupil XS a všichni zaměstnanci mají také XS, tak sám mám iPhone 8 a nějak nemám potřebu přejít na nejnovější. Naopak si říkám, že to, co řeším nejvíce, je nabíjení telefonu, jeho dlouhá výdrž a také focení. Zrcadlovka je dávno zapadaná prachem a pro mé amatérské focení mi bohatě stačí telefon. Když však vidím možnosti nabíjení u nových smartphonů, jejich výdrž nebo například kvalitu nočního focení, říkám si, že vlastně nevidím ve svém případě pádný důvod, proč si pořídit nový iPhone a ne třeba OnePlus Mclaren u kterého mě láká extrémně rychlé dobíjení, Samsung Galaxy S10+, který má pár vážně cool vychytávek a k tomu perfektní fotoaparát nebo proč bych neměl sáhnout po Huawei Mate Porsche Design RS, který má kromě perfektní výdrže a výkonu také pro mě osobně skvělý design.

Odtrhnout se dá, ne však zcela bezbolestně 

Za poslední měsíce mě čím dál tím víc láká vyzkoušet si nějakou alternativu. Když navíc říkám vyzkoušet, pak to tak skutečně myslím. Třeba by se mi telefon od konkurenční značky zalíbil a nechal bych si jej, případně bych jej po pár týdnech nebo měsících prodal a skončil opět u iPhone. Už několikrát jsem si říkal, že si udělám radost a nějaký telefon si pořídím. Narazil jsme však na jeden zásadní problém. Aplikací moc nemám a vázanost na služby Applu jako je App Store nebo iCloud nijak extra nepociťuji a pokud bych měl nějaké placené aplikace, pak nemám problém je stáhnout také na Android. Apple Watch nenosím a místo nich používané Garmin Fenix mají samozřejmě podporu také pro Android. Problém však nastal v tom, že za dlouhé roky u Applu jsem na něj přivedl nejen celou firmu, ale také rodinu. Místo volání si přes klasické hovory jsme si zkrátka zvykli na FaceTime, který je kvalitnější, často rychlejší a pohodlnější. Místo SMS komunikujeme přes iMessage.

Učit tak všechny okolo a i sebe, že budeme buď používat alternativní messengery nebo klasické GSM hovory je pro mě v podstatě nereálné. Nedokáži si představit, že své mámě, která si zvykla na iMessage, budu vysvětlovat, jak posílat fotky přes WhatsApp nebo cokoliv jiného a že když chce zavolat přes internet, musí si nainstalovat Messenger. Osobně tedy pociťuji, že to jediné, co mě v současné době drží u iPhone, je FaceTime a iMessage. Bohužel je to tak podstatná služba, že se mi bez ní nechce ostatní telefony ani na pár týdnů vyzkoušet, natož na ně pak přejít na 100%. Mít dva telefony je pro člověka jako jsem já zcela zbytečné a nevidím v tom žádnou přidanou hodnotu. Budu tak čekat do září, s čím se Apple předvede a pokud to nebude stát skutečně za to, holt se musím smířit s tím, že o skvělý FaceTime a iMessage přijdu.

Znovu zdůrazňuji, že nejsem typický uživatel iPhonu a rozhodně chápu, že se spousta lidí s mým názorem neztotožní. Na druhou stranu jsem měl tak nějak potřebu vyjádřit, že by mohl Apple skutečně přijít s něčím novým a ne snad proto, že bychom to potřebovali a nemohli bez toho žít, já osobně totiž dokáži žít s Nokií 3310, ale proto, abychom si prostě mohli něco nového vyzkoušet a třeba se nám to zalíbí.

xs max nahled

Dnes nejčtenější

.