Zavřít reklamu

Do představení nových operačních systémů Applu v čele s iOS 13 zbývá již méně než měsíc a to znamená jediné – úniky informací o novinkách nabírají na síle. V posledních týdnech totiž není den, kdy bychom se o systémech nedozvěděli něco nového, přičemž ani dnešek není v tomto ohledu výjimka. Nic veselého však bohužel nečekejte. 

Koncept iOS 13: 

Zatímco v loňském roce Appla svět nadchl ukázkovou podporou svých zařízení, kdy iOS 12 zpřístupnil všem zařízením kompatibilním s iOS 11, letošek má být v tomto ohledu jiný. Zdroje francouzského portálu iPhoneSoft totiž tvrdí, že iOS 13 nenainstalujete na starší iPhony a iPady – konkrétně iPhone 5s, 6, 6 Plus a SE, iPad Air 1 a iPad mini 2. Francouzi tak opakují slova izraelského Apple magazínu ze začátku února, který přišel se shodným tvrzením. 

Tvrzení o zaříznutí velkého množství iPhonů a iPadů vyvolává mnoho otázek, přičemž tou největší je zřejmě to, proč by Apple zařízl iPhone SE a při životě naopak nechal iPhone 6s, když mají tyto modely stejné “vnitřnosti”. To si však lze vysvětlit třeba tak, že Apple jednoduše prostředí iOS 13 přichystal pro 4,7” a větší displeje a tak je na čase se iPhonu SE takto zbavit. Kdyby tomu však tak bylo, zřejmě by zařízl i nejnovější iPod touch, o kterém se však Francouzi nezmiňují a tedy by měl iOS 13 zřejmě podporovat. Na druhou stranu se samozřejmě nedá vyloučit, že absence ve francouzské zprávě nutně zaručuje podporu tohoto systému. Ve výsledku tak lze se stoprocentní jistotou počítat maximálně s podporou iPhonů 7 a novějších. 

V tuto chvíli se samozřejmě nedá říci, zda jsou zprávy o nepodpoře iOS 13 u starších zařízení pravdivé či nikoliv. Již minulý rok se však spekulovalo nad tím, že poté, co Apple iOS 12 dopřál všem zařízení s podporou iOS 11, udělá v následujícím roce naopak o to větší čistku. Zcela překvapivý krok by to tedy do jisté míry nebyl. Jasno však budeme mít až první červnové pondělí večer. 

iPhone 6s side volume switch FB

Dnes nejčtenější

.