Zavřít reklamu

Služba Apple Arcade, představená koncem března, dorazí na naše jablečná zařízení na podzim tohoto roku. Přinese s sebou více než 100 her, které budeme moci za určitý měsíční poplatek hrát. Každý titul si užijeme kromě iPhonů a iPadů také na Macích a Apple TV a vybírat budeme moci z nejrůznějších žánrů. V tomto seriálu si postupně hry z nabídky Arcade představíme, aby si každý z vás mohl vytvořit seznam těch, které ho opravdu zajímají. Dnešním titulem je The Artful Escape.

The Artful Escape of Francis Vendetti

Za hrou s dlouhým názvem The Artful Escape of Francis Vendetti stojí zatím neznámé vývojářské studio Beethoven & Dinosaur, pro které jde o první vyvíjenou hru. A vzhledem právě k tomuto faktu musíme uznat, že hra vypadá parádně. Hra byla dokonce představena na největší světové výstavě her E3 v roce 2017 a měla dorazit na Xbox. Vše se nakonec změnilo a Francis Vendetti se svou kytarou se objeví v předplatném Apple Arcade.

Hlavním mottem titulu je „Discover who you aren’t“, tedy „Objevte, kým nejste“ a pojednává o dobrodružství mladého Francise, který se vydá na cestu napříč dimenzemi. Chce objevit inspiraci pro svou osobnost, která má vyniknout především na koncertním pódiu. Hlavní postava je totiž hudebník, který má neustále po ruce svou kytaru a na své cestě potká zpěváky či vesmírné bohy a zakusí i halucinogeny.

Tvůrci z Beethoven & Dinosaur mluví o titulu jako o akční adventuře s důrazem na příběh a průzkum okolí. Níže si můžete pustit trailer, ale také několikaminutové gameplay video, ze kterého si lze udělat poměrně dobrou představu o tom, jak se The Artful Escape of Francis Vendetti bude vlastně hrát.

artful escape fb

Dnes nejčtenější

.