Zavřít reklamu

Přestože nemá Apple ve zvyku potvrzovat své práce na chystaných produktech, v případě Macu Pro udělal již před více než rokem výjimku. V tiskové zprávě vydané u příležitosti zahájení prodejů iMaců Pro totiž uvedl, že na vývoji nového Macu pro profesionály již pracuje a představí jej spolu s profesionálním displejem v následujících letech. To následně potvrdili i jeho přední představitelé v několika rozhovorech s tím, že počítač dorazí i v novém designu. Kdy přesně se jej dočkáme je však stále zahaleno tajemstvími. Jelikož však již od spuštění prodejů iMacu Pro uplynulo hodně vody, mnozí jablíčkáři jsou přesvědčeni o tom, že je představení Macu Pro za rohem. 

Takto by mohl Mac Pro vypadat: 

Již poměrně dlouho se v kuloárech šušká o tom, že by mohl Apple světu svůj nový Mac pro profesionály ukázat na letošní vývojářské konferenci WWDC. Ta je sice zaměřena převážně na software, už několikrát se na ní však Apple nebál prezentovat i hardware. Vzpomeňme třeba na WWDC 2017, kdy se vedle operačních systémů světu představily i HomePod, iMac Pro, 10,5” iPad Pro a upgradované iMacy a MacBooky Air. Možná i proto veřejnost očekává, že po podobném scénáři sáhne Apple i letos. To nově potvrzují i zdroje Bloombergu, podle kterých Apple nad představením Mac Pro na WWDC stále přemýšlí a zřejmě tak i učiní. Po jeho boku by pak světu ukázal i již zmíněný externí monitor, který nese kódové označení “J290” a podle čerstvé zprávy Bloombergu podporuje HDR. Analytik Ming-Chi Kuo pak před časem tomuto monitoru předpověděl úhlopříčku 31,6” a mini LED podsvícení. 

Obecně se toho zatím o Macu Pro nové generace příliš mnoho neví. Některé indície však naznačují, že by se mělo jednat o modulární stroj, který by si mohli jeho uživatelé vcelku jednoduše přizpůsobovat k obrazu svému dokupováním jednotlivých připojitelných modulů. Právě tohoto řešení se však mnozí obávají, jelikož je prakticky jasné, že by si Apple nechal za jednotlivé moduly pořádně zaplatit a konečná cena stroje by tak mohla teoreticky i několikanásobně překonat iMacy Pro. Jasno však budeme mít v tomto ohledu samozřejmě až po představení novinky. 

Koncept Mac Pro 2:

Letošní WWDC startuje už v pondělí 3. června v San Jose. Akce se bude jako již tradičně konat celý týden, avšak pro jablíčkáře bude nejzajímavější hned její úvodní Keynote. Právě na ní totiž Apple zpravidla představuje ty největší novinky v čele s operačními systémy a hardwary. Po představení též vždy uvolňuje první vývojářské bety, čímž započíná zhruba čtvrtroční testování systému, který v průběhu září uvolňuje pro veřejnost. 

Modular-Mac-Pro-2018-concept-3

Dnes nejčtenější

.