Zavřít reklamu

Dnešní den je na informace ohledně chystaných operačních systémů Applu skutečně bohatý. Od zdrojů agentury Bloomberg jsme se totiž dozvěděli spoustu zajímavých informací o novinkách v iOS 13, macOS 10.15 i watchOS 6. U letošních systémů však Bloomberg nekončí. Prozradil totiž i prvních pár detailů o chystaném iOS 14, který na iPhony dorazí příští rok. 

Na iOS 14 si ještě počkáme více než rok, iOS 13 se však už kvapem blíží: 

Informace se jako již tradičně podařily získat reportéru Marku Gurmanovi, který se může pochlubit vazbami na inženýry pracující ve vysokých patrech Applu. Díky tomu se tak dají považovat jeho zprávy za velmi důvěryhodné. A co tedy o iOS 14 prozradil? Například to, že na něm Apple již dávno pracuje a kódově jej označuje jako “Azul”. 

Kompletní seznam novinek pro iOS 14 sice zatím k dipozici není, jelikož samotný Apple neví, zda se v něm nakonec neobjeví některá vylepšení původně zamýšlená pro iOS 13, avšak již nyní je jasno minimálně v tom, že se v něm chce Apple zaměřit na výrazné vylepšení AR funkcí a ARKitu jako takového. Kromě toho se samozřejmě počítá i se softwarovým řešením podpory 5G sítí, které mají iPhony v roce 2020 též přinést. Děkovat za to budeme moci mimo jiné Qualcommu, který dodá Applu potřebné modemy, což se však ještě před pár týdny zdálo jako naprosté sci-fi. 

Více novinek sice zdroje Gurmana neprozradily, dá se však očekávat, že po představení iOS 13 se nám začne iOS 14 pozvolna poodhalovat. Snad se v něm tedy dočkáme všeho, co se Applu do iOS 13 napasovat nepovede a co víc – vše bude fungovat bez jakýchkoliv problémů. Mnozí z nás totiž Applu stále nezapomněli blamáž s iOS 11 a spousty aktualizací, které tento systém neúspěšně dlouhé měsíce po jeho vydání opravovaly. Snad se tedy kalifornský gigant z tohoto přešlapu poučil a nic podobného se již opakovat nebude. 

ios 14

Dnes nejčtenější

.