Zavřít reklamu

Po loňském představení iPadů Pro tvrdila svorně naprostá většina zdrojů, že se jejich další generace dočkáme až v roce 2020, ne-li 2021. V posledních týdnech však převládá spíše názor, že je Apple představí už letos, byť bez větších vylepšení. To nyní potvrdil i Ming-Chi Kuo, který se řadí mezi nejpřesnější Apple analytiky světa. 

Kuo se o nových iPadech Pro zmínil v souvislosti s letošními iPhony 11, které mají dle jeho informací přijmout nové anténní technologie, díky kterým by měly vynikat zejména v navigaci ve vnitřních prostorech, jako jsou třeba letiště či nákupní centra. A právě tyto antény mají velmi brzy přijmout i iPady Pro, které Apple prezentuje jakožto prvotřídní náhradu klasických notebooků. Ty by měly dorazit možná už ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku – tedy zhruba ve stejném období, kdy Apple představil loňské iPady Pro. 

Nové antény by byly zřejmě jedním z nejzásadnějších vylepšení, které by novinky přinesly. Kromě nich se dá totiž očekávat maximálně upgrade procesoru na novější, popřípadě nová úložná varianta. Designové změny či podobné věci se ale rozhodně očekávat nedají, což ostatně několikrát naznačil i samotný Apple, když se v minulosti nechal slyšet, že na tomto designu pracoval dlouhou dobu. Z toho tak víceméně vyplývá, že se jej bude stejně jako v případě iPhonů chtít alespoň pár let přidržet. 

Doufejme, že Apple neusne na vavřínech a s drobnými upgrady se nebude spokojit v dlouhodobějším měřítku. Mnozí od něj totiž očekávají inovace, které v poslední době přichází pomaleji než tomu bylo v minulosti. A jak jinak by mohl kalifornský gigant svoji reputaci napravit, než-li častým představováním novinek s inovativními funkcemi. 

iPad Pro v redakci LsA

Dnes nejčtenější

.