Zavřít reklamu

Warren Buffett je bezesporu jedním z nejuznávanějších a nejslavnějších investorů Applu. Spolu se svou společností Berkshire Hathaway totiž ještě nedávno vlastnil na 249 milionů akcií Applu, což z něj z nich dělalo druhé největší akcionáře Applu. Není se tak čemu divit, že si je kalifornský gigant hýčká a neodmítne například ani pozvání na výroční setkání akcionářů. To se konalo před pár dny v Omaze a nechyběl na něm ani Tim Cook.

Jak je u šéfa Applu zvykem, netajil se před osazenstvem tím, že je nadšení z Buffettových investic do Applu. Pravdou totiž je Buffett do technologických společností příliš rád neinvestuje, protože je jejich fungování mnohdy vrtkavé. V případě Applu však nabyl zcela jiné přesvědčení a naopak by alespoň dle svých slov z minulosti nejradši vlastnil všechny jeho akcie. Možná i proto se nyní dočkal vlastní iOS hry, která je již nyní zdarma dostupná v App Storu. Právě tu totiž Tim na sjezdu také přestavil. 

Ve hře Warren Buffett’s Paper Wizard se vžijete do Buffetta coby mladíka, který si přivydělává roznáškou novin v ulicích Omahy, jak tomu skutečně v minulosti bylo. V doručování novin, které je mimochodem alespoň zprvu poměrně složité, vám však budou bránit projíždějící auta, ptáci a ploty, které budete muset přehodit. Postupem času se při roznášení novin dostanete z Omahy až do kalifornského Cupertina, tedy sídla Applu. Cesta je však samozřejmě trnitá a dlouhá.

Hra je zcela zdarma ke stažení v App Storu na iOS. Jako její vývojáři jsou sice uvedeni Wildlife Design, autorská práva na ní má však Apple a i ve FAQ je Apple označován za vývojáře, respektive za pomocnou sílu při vývoji, díky čemuž lze tuto hru označit za první Apple hru od roku 2008, kdy na jablečné telefony dorazil Texas Hold’em. 

Pokud vás tedy zajímá, pod jakou hrou je Apple podepsán, stáhněte si jí z App Storu pomocí boxíku pod tímto odstavcem. Dle mého názoru je zpracovaná vcelku hezky, byť skutečně alespoň prvních pár minut těžká. Po chvíli se ale do házení novin dostanete a Buffettovu kariéru zdárně nakopnete. 

[appbox appstore id1461432935 ]

buffett hra

Dnes nejčtenější

.