Zavřít reklamu

Uživatelé iPhonů se dělí na dva tábory. Těm prvním se horní výřez líbí, chválí si ho a dokonce jim přijde o mnoho lepší, než například řešení od konkurenčního Samsungu. Druhá skupina však výřez odsuzuje a mnohem raději by měli kolem displeje větší rámeček, než výřez. Spekulací ohledně toho, zdali je výřez dobrý, anebo špatný, už bylo dost. Pokud však patříte mezi druhé skupiny uživatelů a výřez byste chtěli skrýt, mohou vám v tom pomoct speciální tapety. Tyto tapety většinou mají směrem nahoru přechod do černé barvy, čímž se výřez perfektně skryje. Co když ale chcete použít vlastní tapetu a výřez tak jako tak skrýt? Existuje jednoduchá zkratka pro iOS, pomocí které si můžete tapetu, která horní výřez skryje, jednoduše vytvořit. Pojďme se proto společně podívat, jak na to.

Jak vytvořit speciální tapetu, která skryje horní výřez iPhonu X a novějšího

Pro vytvoření speciální tapety samozřejmě můžete využít Photoshop, anebo jiné programy pro úpravu fotografií a obrázku. Proč to ale dělat složitě, když to jde jednoduše? Pomocí aplikace Zkratky si totiž můžete nechat vytvořit speciální tapetu přímo na vašem iPhonu a nemusíte zapínat žádný program navíc. Vše, co musíte udělat, je mít nainstalovanou aplikaci Zkratky. Poté už jen stačí stisknout tento odkaz, pomocí kterého si můžete stáhnout zkratku určenou pro vytvoření speciální tapety. Po kliknutí na odkaz se objeví možnost pro přidání zkratky, kterou potvrdíme stisknutím tlačítka Načíst zkratku. Poté se objeví notifikace, která vás informuje o přidání zkratky do knihovny. V aplikaci Zkratky už poté stačí jednoduše zkratku No Notch Wallpaper spustit. Potvrďte přístup k fotografiím a z vaší galerie si vyberte fotku, u které chcete provést úpravu pro skrytí horního výřezu. Poté proběhne proces vytváření a po několika málo sekundách se nová tapeta zobrazí na displeji zařízení. Vy už si ji pak jen uložte pomocí tlačítka sdílení vpravo nahoře. Novou tapetu už poté stačí jen nastavit.

Pokud tedy patříte mezi odpůrce horního výřezu, tak takto jednoduše můžete uspokojit vaše touhy. Zkratky v iOS jsou opravdu skvělé a osobně několik z nich využívám i já. Vytvořili jste i vy nějakou zkratku, se kterou byste se s námi chtěli podělit? Dejte nám to vědět do komentářů.

TAPETA_horni_vyrez_off_fb

Dnes nejčtenější

.