Zavřít reklamu

Služba Apple Arcade, představená koncem března, dorazí na naše jablečná zařízení na podzim tohoto roku. Přinese s sebou více než 100 her, které budeme moci za určitý měsíční poplatek hrát. Každý titul si užijeme kromě iPhonů a iPadů také na Macích a Apple TV a vybírat budeme moci z nejrůznějších žánrů. V tomto seriálu si postupně hry z nabídky Arcade představíme, aby si každý z vás mohl vytvořit seznam těch, které ho opravdu zajímají. Dnešním titulem je Overland.

Overland

Pamatujete na parádní titul Canabalt? Šlo před dlouhými roky o jednoho z průkopníků her, ve kterých se s postavou běžící zpravidla zleva doprava vyhýbáte různým překážkám a snažíte se doběhnout co nejdále. Tvůrci této parádní hry nyní pracují na novice, která bude dostupná pro Apple Arcade. Jmenuje se Overland a vypadá opravdu zajímavě.

Půjde o postapokalyptickou strategická hra s nádherným grafickým kabátkem. Podle tvůrců ze studia Finji je navíc pokaždé jiná. Každý hráč tak například můžete vždy potkat zcela odlišné postavy. Hratelnost je založena na tahovém postupu a vývojáři se vůbec netají svou inspirací legendární sci-fi sérií XCOM. Hlavní byl pro ně čistý design a jednoduchost. I proto naše postavy nebudou mít například žádný ukazatel zdraví – jsou buď v pořádku, skoro mrtví nebo mrtví, nic mezitím.

Více z příběhu, který se odehrává napříč Spojenými státy, by bylo škoda prozrazovat. Každý, koho hra Overland láká, by si ho měl prožít prvně právě svým hraním. Mix XCOMu, her Hitman GO či Lara Croft GO a vlastní velmi zajímavé stylizace v podobě Overland dorazí na naše jablečná zařízení už na podzim.

overland fb

Dnes nejčtenější

.