Zavřít reklamu

V poslední době Apple častokrát uveřejňuje patenty, které se týkají vylepšených displejů. Nyní jsme se dočkali vydání dalšího patentu, podle kterého by mohlo dojít ke kombinaci klasických OLED panelů s s takzvaným quantum-dot displejem. Takzvané kvantové tečky (quantum dots) jsou fotoluminiscenční částice obsažené v LED TFT displejích, které dokáží zaobstarat daleko jasnější a živější barvy.

Dočkáme se vylepšeného displeje v iPhonu 11?

V současné době je takováto technologie dostupná pouze v QLED televizorech, kde slouží pouze pouze pro obohacení podsvícení. Pokud bychom se však dočkali takového skloubení technologií, displeje například iPhonů by nabídly daleko lepší kvalitu obrazu a navíc by byly o poznání tenčí. Ve výsledku by se taktéž zvýšil počet bodů na palec (PPI), jelikož tato novinka by měla limit až někde okolo hodnoty 1 tisíc ppi, a celková odezva samotného displeje. V posledním jablečném patentu je taktéž rozepsáno, že ačkoliv současné OLED panely nabízí co nejkratší odezvu a uznejme, jen pohled na něj je skutečně nádherný, quantum-dot LED displej by potencionálně mohl nabídnout ještě více.

V posledním patentu je taktéž zmiňováno hned několik vynálezců, kteří v minulosti na takovýchto technologiích pracovali. Například Jonathan Steckel, který do roku 2014 pracoval ve společnosti QD Vision, vyvíjel právě quantum dot displeje. Apple se na quantum dot zaměřil již v srpnu roku 2017, kdy zveřejnil hned několik patentů, které se zaobíraly touto pokrokovou technologií.

Zdali se těchto vylepšení skutečně v budoucnu dočkáme je prozatím pochopitelně nejasné. Apple má ve zvyku častokrát zveřejňovat patenty, které ve většině případu ani nespatří světlo světa. Uvítali byste ještě lepší displeje?

iphone-x-mensi-vyrez-fb

Dnes nejčtenější

.